Tacstone brengt RPA-activiteiten onder in Technology-label

04 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau Tacstone heeft een nieuwe business unit opgetuigd voor zijn snelgroeiende RPA-activiteiten.

“In 2018 voerden we ons eerste RPA-project uit. Nu, drie jaar later, hebben wij meer dan veertig organisaties op weg geholpen met hun RPA-reis”, vertelt Rick Teunissen, partner bij Tacstone.

RPA staat voor robotic process automation. De term wordt gebruikt om alle vormen van softwarerobots te beschrijven die menselijke taken kunnen overnemen. Veelal gaat het hierbij om software die repetitieve taken als e-mails lezen, facturen verwerken, gegevens invoeren, dossiers archiveren en nog veel meer uitvoert.

Tacstone brengt RPA-activiteiten onder in Technology label

Teunissen: “Softwarerobots werken sneller en accurater dan medewerkers van vlees en bloed, ze worden niet ziek en ze kunnen vele honderden uren tijdbesparing opleveren. Kortom, aan de toepassing van RPA kleven tal van voordelen op het gebied van efficiency en effectiveness, en niet te vergeten de ‘employee experience’. Daarbij komt dat RPA relatief eenvoudig kan worden geïmplementeerd naast bestaande ICT-systemen.”

Niet verrassend is dan ook dat de wereldwijde markt voor RPA-software en -diensten in rap tempo groeit. Inmiddels gaan er miljarden in om. Aan de groei komt voorlopig geen eind – analisten van Grand View Research verwachten dat de RPA-markt tot 2028 met gemiddeld 32% per jaar zal toenemen, tot ruim €12 miljard wereldwijd.

In Nederland heeft het RPA-team van Tacstone een sterke positie ingenomen in het consultancy- en technologiesegment. De circa dertig professionals helpen klanten in sectoren zoals onderwijs, zorg, vastgoed, (openbaar) vervoer, familiebedrijven en de zakelijke dienstverlening met het ontwerpen, implementeren en beheren van softwarerobots.

“Om te kunnen voorzien in de groeiende vraag én om de noodzakelijke opleiding van ICT-talent in goede banen te kunnen leiden, worden de activiteiten nu ondergebracht in een nieuwe, zelfstandige onderneming: Tacstone Technology”, zegt Teunissen.

Het nieuwe label zal opereren naast de bestaande labels Tacstone Ventures en Tacstone Consulting.

“Met Tacstone Technology zullen we blijven investeren in kennis van nieuwe technologieën én de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Onze ambitie is om de beste kennispartner te zijn voor alle bedrijven en instellingen die met RPA en AI willen starten of specifieke hulp nodig hebben bij het vervolg van hun RPA-reis”, sluit Teunissen af.