Tacstone wordt Gold Partner van RPA-leverancier UiPath

07 december 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na circa tweeënhalf jaar geleden te zijn gestart met hun eerste robotic process automation (RPA)-project, heeft Tacstone nu een bijzondere mijlpaal behaald: het bureau mag zich sinds kort UiPath Gold Partner noemen.

UiPath is een van de vooraanstaande aanbieders in de markt voor RPA-oplossingen en wordt door een groeiend aantal organisaties gebruikt voor het automatiseren van processen. Speciaal gebouwde softwarebots kunnen veel routinematige taken van medewerkers overnemen, met als resultaat méér efficiency, in veel gevallen een hogere kwaliteit én meer ruimte voor medewerkers om ander werk op te pakken.

Tacstone helpt opdrachtgevers met het realiseren van dergelijke voordelen, van strategie tot uitvoering. Het adviesbureau uit Amsterdam heeft vooral een sterke staat van dienst met RPA in de sectoren onderwijs, vastgoed, zorg, consumentengoederen, logistiek en industrie.

Tacstone wordt gold partner van RPA leverancier UiPath

“In de afgelopen 2,5 jaar hebben we meer dan 30 klanten op weg geholpen met RPA”, zegt Ebert Knol van Tacstone. Met succes, want steeds meer partijen wenden zich tot Tacstone voor ondersteuning op het gebied van RPA en machine learning. Wij zijn het alternatief voor de grote IT-dienstverleners of Big Four-consultingbedrijven.

Benoemd worden tot een Gold Partner van UiPath is voor het boutique adviesbureau de kers op de taart. “Een beloning voor de inzet van alle Tacstone-collega’s en de loyaliteit van onze klanten. Met deze status positioneert Tacstone zich nog nadrukkelijker als een van de top RPA-boutiquebedrijven in Nederland”, zegt Knol.

Het heugelijke nieuws komt een jaar nadat UiPath het Nederlandse bureau al in de schijnwerpers had gezet tijdens zijn jaarlijkse Partner of the Year Awards in Las Vegas. Tacstone ontving daar een wereldwijde prijs voor de innovatieve benadering voor het toepassen van RPA in het onderwijs. 

Wat het geheim is achter die aanpak? “RPA is in onze aanpak meer dan alleen IT”, legt Knol uit. “Zorgvuldige implementatie van robots gaat volgens ons gepaard met een duidelijke visie en strategie, waarbij de mens (verandermanagement) en het verbeteren van processen de hoogste prioriteit hebben. We prikken door de RPA-bubbel heen en we zien dat er voor échte digitale transformatie meer nodig is dan het implementeren van softwarerobots.”

Joost van Wendel de Joode, Channel & Alliance Director bij UiPath, heeft de ontwikkeling van Tacstone in het RPA-speelveld van begin af aan meegemaakt. “Met reeds een wereldwijde award in 2019 en nu deze aanzienlijke investering in training en certificering in het UiPath-platform is het partnerschap van Tacstone nog verder ontwikkeld”, vertelt hij. “Wij kijken dan ook met veel vertrouwen uit naar onze toekomstige samenwerking.”

In de Benelux mogen zo’n tien advies- en implementatiebureaus zich een UiPath Gold Partner noemen.