Marc van Nuland neemt na 31 jaar afscheid van Aon

10 januari 2023 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na een lange loopbaan bij Aon kiest chairman Marc van Nuland per 1 april voor een nieuw avontuur.

Met Van Nulands vertrek verliest Aon een van de boegbeelden in de Nederlandse markt. Meer dan dertig jaar lang werkte Van Nuland voor de risicoadviseur- en verzekeraar. “Na zo’n lange periode afscheid nemen van een mooi bedrijf als Aon is moeilijk; ik heb dan ook goed nagedacht over dit besluit”, laat hij weten.

In april van vorig jaar nam Van Nuland zijn huidige rol van chairman op zich. Hij gaf daarvoor als CEO circa vijf jaar leiding aan Aon. Onder zijn leiderschap groeide het bedrijf van rond de 1.500 medewerkers uit naar de huidige 2.500 werknemers. 

Marc van Nuland, Chairman, Aon

“Ik kijk vooral met trots terug op wat we hebben bereikt in de jaren dat ik het Nederlandse bedrijf mocht leiden. Graag bedank ik al mijn collega’s voor de samenwerking in de afgelopen jaren. Ik wens hen veel succes voor de toekomst”, aldus Van Nuland.

Gerard Hoetmer, voorzitter van de raad van commissarissen van Aon, geeft aan: “We zijn Marc zeer dankbaar voor alles wat hij heeft gedaan voor Aon en wensen hem veel succes in zijn volgende stappen van zijn leven. Wij zijn blij dat hij tot het eind van het eerste kwartaal 2023 zijn kennis en ervaring deelt en mede zorgt voor een warme, klantgerichte overdracht.”

Zijn overdracht aan de nieuwe CEO Leonique van Houwelingen bevindt zich in de afrondingsfase.