Aon krijgt eerste topvrouw in Nederland: Leonique van Houwelingen

12 juli 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Aon heeft de zoektocht naar de opvolger van Marc van Nuland afgerond. Leonique van Houwelingen wordt de eerste vrouw die leidinggeeft aan de Nederlandse landenorganisatie.

In februari maakte Marc van Nuland bekend zijn functie per 1 april 2022 neer te leggenAon ging direct op zoek naar een opvolger en is na een rondje langs potentiele interne en externe kandidaten uitgekomen bij de ervaren bankier Leonique van Houwelingen.

Zij maakt per 1 november dit jaar formeel de overstap vanuit BNY Mellon, waar ze momenteel de rol bekleedt van EMEA Head of Strategic Growth and Regional Client Coverage Asset Servicing and Digital.

Leonique van Houwelingen, CEO, Aon

Gedurende haar veertien jaar bij de Amerikaanse bank heeft Van Houwelingen verschillende executive- en seniorrollen vervuld, waaronder die van CEO van BNY Mellons Europese Bank in Brussel. Eerder werkte ze acht jaar voor ABN Amro.

“Leonique is een ervaren en strategisch leider die uitblinkt in het stimuleren van groei en het ontwikkelen van high performing teams. We hebben ambitieuze plannen voor Aon en ik ben er zeker van dat Leonique de juiste leider is om ons te helpen dit te bereiken”, aldus Eduardo Dávila, CEO van Aon in de EMEA-regio.

Aon is met 2.500 medewerkers een van de grotere zakelijke dienstverlener van ons land. Het bedrijf is gespecialiseerd in risicomanagement, verzekeringen en human capital.

“Ik kijk ernaar uit om al mijn energie en passie in te zetten om een impact te maken voor Aons klanten, collega’s en de samenleving”, zegt Van Houwelingen over haar nieuwe uitdaging. “De wereld om ons heen verandert in een hoog tempo. Het is meer dan ooit van belang innovatie te omarmen om ervoor te zorgen dat Aons diensten voldoen aan de huidige en toekomstige behoeften van klanten en tegelijkertijd te investeren in de medewerkers.”

In verschillende landen wereldwijd heeft Aon al een vrouw aan het roer. Voor Nederland is de aanstelling van Van Houwelingen een mijlpaal. De roots van Aon Nederland gaan meer dan 300 jaar terug, toen in 1866 stamvader van het bureau Evert van Heijningen zijn eerste Nederlandse verzekeringspolis afsluit.