Marc van Nuland draagt CEO-rol over en wordt Aon-chairman

09 februari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na meer dan vijf jaar leiding te hebben gegeven aan Aon legt topman Marc van Nuland zijn functie per 1 april 2022 neer. De zoektocht naar een opvolger is in gang gezet.

Van Nuland is zo’n 30 jaar actief bij Aon. Na verschillende leidinggevende functies te hebben bekleed werd hij in 2011 benoemd tot CEO van de Commercial Risk Solutions- en Health Solutions & Affinity-divisies. In 2016 volgde hij Lex Geerdes op als CEO van Aon Nederland.

In een verklaring laat Van Nuland nu weten dat hij zich als CEO terugtrekt om in de rol van chairman meer aandacht te geven aan zijn passie: “Meer tijd door te brengen met onze klanten en verzekeraars. En daarmee, het beste van Aon naar onze klanten te brengen.”

Marc van Nuland, CEO, Aon

Gerard Hoetmer, voorzitter van de Raad van Commissarissen, laat weten het besluit van Nuland te respecteren en bedankt hem “voor zijn jarenlange bijdrage aan Aon Nederland”. “Wij zijn blij dat hij in zijn rol als chairman verbonden blijft aan Aon.”

Onder de vleugels van Van Nuland is Aon sterk gegroeid. Bij zijn aantreden had het bedrijf rond de 1.500 medewerkers, inmiddels zijn dat er 2.500. Wereldwijd telt de zakelijke dienstverlener meer dan 50.000 medewerkers.

Ook gaf Van Nuland leiding aan de integratie van Unirobe Meeùs Groep (in 2017 ingelijfd) en aan het Nederlandse team dat werkte aan de integratieplannen met Willis Towers Watson (de deal van $30 miljard ketste uiteindelijk af op antitrust-bezwaren). 

“Met grote trots kijk ik terug op mijn periode als CEO, waarin wij veel energie en toewijding hebben besteed aan onze klanten en collega’s”, aldus Van Nuland.

Aon is inmiddels de zoektocht naar een nieuwe CEO begonnen. Verwacht wordt dat het bedrijf iemand vanuit de eigen gelederen aanstelt.

In het huidige bestuur zitten zeven andere executives: Gerben Pasman (Chief Financial Officer), Ron Gardenier (Head of MGA), Mandy van der Zalm (Chief Broking Officer), Annemarie Rosebeek (Head of Affinity & Digital Clients Solutions), Michiel van Meer (Chief People Officer), Veronique Christiaans-Joosten (Chief Operating Officer) en Roelant de Haas (CEO Reinsurance Solutions).

Het opvolgingstraject wordt geleid door Van Nuland en Eduardo Dávila, de CEO van Aon in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.