Marguerite Soeteman-Reijnen in illuster rijtje met internationale prijs

29 juni 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Aon-bestuurder Marguerite Soeteman-Reijnen heeft in Washington DC een prestigieuze internationale prijs in de wacht gesleept, waarmee ze in de voetsporen treedt van onder meer Ruud Lubbers, Jan Peter Balkenende en Paul Polman.

Het betreft de Ambassador J. William Middendorf II Award, een initiatief van de Netherland-America Foundation (NAF), een vooraanstaande bilaterale stichting die impactvolle uitwisselingen tussen Nederland en de Verenigde Staten initieert en ondersteunt. Te denken valt aan programma's op het gebied van kunst, bedrijfsleven, openbaar beleid en historisch behoud. De NAF, die dit jaar 100 jaar bestaat, geeft ieder jaar erkenning aan een persoon die buitengewoon gedrag heeft vertoond op commercieel, cultureel of politiek vlak in de Amerikaans-Nederlandse betrekkingen.

Marguerite Soeteman-Reijnen is werkzaam als Chief Marketing Officer bij Aon Inpoint en fungeert daarnaast als Voorzitter van de Executive Board van Aon Holdings. Vanwege haar “jarenlange inzet om de handels- en culturele betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Nederland te bevorderen”, is deze editie besloten de prestigieuze award aan Soeteman-Reijnen toe te kennen. Andy Bender, Marguerite Soeteman-Reijnen en James Dykstra

“Ik ben dankbaar en trots dat ik als eerste Nederlandse vrouw ooit de ‘Ambassadeur J. William Middendorf II Award’ in ontvangst heb mogen nemen. Ik zal mij blijvend inzetten om de relatie tussen Nederland en de VS te versterken, met een specifieke focus op de positie van vrouwen in het bedrijfsleven en met een drive voor meer diversiteit en inclusie”, laat Soeteman-Reijnen weten in een reactie op de erkenning.

Met de verkregen prijs – die volgens het NAF is toegekend voor haar rol binnen Aon evenals haar functie als bestuurslid bij de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Nederland en diverse andere bestuursfuncties – treedt Soeteman-Reijnen in de voetsporen van een illuster rijtje voorgangers.

Zo wisten eerder de ministers-presidenten Ruud Lubbers (1995) en Jan Peter Balkenende (2021), evenals voormalig CEO van Unilever Paul Polman (2015) de felbegeerde award in de wacht te slepen. Met Soeteman-Reijnen als nieuwste winnares, gaat de prestigieuze award nu voor het eerst naar een Nederlandse topvrouw.

Een ware pionier

Andy Bender, voorzitter van de Netherland-America Foundation (NAF), zegt over de winnares: “Marguerite Soeteman-Reijnen heeft de afgelopen jaren uitzonderlijk werk verricht bij het intensiveren van de Nederlands-Amerikaanse betrekkingen en is zich gedurende haar hele loopbaan blijven inzetten voor het bevorderen van de rol van vrouwen in het bedrijfsleven. Ze is een ware pionier op dat vlak en we zijn dan ook verheugd dat ze zich blijft inzetten voor het versterken van de Nederlands-Amerikaanse relaties.”

Daarmee doelt Bender onder andere op het feit dat Soeteman-Reijnen zich gedurende haar lange carrière sterk heeft gemaakt voor het versterken van de positie van vrouwen in het bedrijfsleven en voor meer diversiteit en inclusie. Als voorzitter van de Raad van Advies van SER Topvrouwen, dat zich toelegt op boardroom empowerment, en als vertegenwoordiger van Nederland bij de G20 EMPOWER, is dit een van haar speerpunten.