De Staffing Groep (en dochter IT-Staffing) gaat verder als Circle8

01 december 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Staffing Groep is omgedoopt tot Circle8. Met de keuze voor de nieuwe brand is de arbeidsbemiddelaar beter gepositioneerd om zijn internationale groeiambities waar te maken.

Met ruim 100 kernmedewerkers en honderden zzp’ers die dagelijks gedetacheerd zijn bij opdrachtgevers, behoort De Staffing Groep tot de grotere flexbureaus van ons land (omzet: meer dan €500 miljoen).

Binnen De Staffing Groep vallen verschillende bedrijven, waarvan IT-Staffing de bekendste (en grootste) is. Andere labels zijn onder meer Kwiik en People for Office.

De directie van Circle8

Met de merkvernieuwing wil het voormalige De Staffing Groep beter uitstralen dat de belangrijkste focus van zijn activiteiten – menselijk kapitaal – de centrale pijler vormt van zijn businessmodel.

“Dat is het voortdurend circuleren van talent tussen organisaties – Circle8 komt van het Engelse circulate. In onze filosofie stond de professional altijd al centraal, nu spreken we het hardop uit en voegen we de daad bij het woord”, zegt Mike Korenvaar, CEO van Circle8 Group.

De brand biedt ook “meer houvast” voor de internationale groeiambities. “Onze buy-en-build strategie is grensoverschrijdend. We zitten momenteel al in België en we zijn in gesprek met enkele buitenlandse partijen. Dat moet ook wel, wil je talenten alles kunnen bieden.” En: Circle8 bekt in het buitenland nou eenmaal beter dan De Staffing Groep.

Circle8 wordt in zijn ambities gesteund door Axiom, een Zwitserse investeerder die sinds mei 2021 aan boord is. Ondertussen hebben de Zwitsers ook al Seven Stars overgenomen, waardoor de totale portefeuille in de Nederlandse markt (die ook FixedToday, Cannock-EDR en Airopack omvat) nu meer dan €1 miljard aantikt.

Vorige maand haalde het op een na grootste flexbedrijf van ons land, HeadFirst Group, ook al een externe investeerder aan boord. Belangrijkste doelstelling van de kersverse partners: op jacht gaan naar groei in het buitenland.