IT-flexleverancier Seven Stars overgenomen door investeerder Axiom

06 december 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

IT-flexbedrijf Seven Stars is overgenomen door Axiom Partners, dat reeds een belang heeft in branchegenoten Circle8 en FixedToday.

De Zwitserse investeringsmaatschappij Axiom Partners is zich sinds begin dit jaar agressief aan het inkopen op de Nederlandse markt voor flexibele IT-professionals. In mei werd De Staffing Groep (nu Circle8) ingelijfd, later diezelfde maand werd FixedToday overgenomen. En nu volgt dus het in Zwolle gevestigde Seven Stars.

Samen genereren de drie IT-flexspecialisten een omzet van meer dan €700 miljoen, waarmee Axiom Partners in één klap tot de grotere investeerders in de markt behoort.

Marius Nijland, Mike Verheijen, Corianna Geersing en Ronald Raidt

“Wij zijn erg trots dat we ons portfolio versterken met Seven Stars”, zegt Guus Franke, CEO van Axiom Partners. “We verstevigen hiermee onze positie binnen de IT-flexmarkt.”

Seven Stars is sinds 2005 actief in de markt voor flexibele arbeid en externe inhuur binnen de IT-branche. Dagelijks werken meer dan 700 professionals via de organisatie bij publieke en private opdrachtgevers. Naast Zwolle heeft Seven Stars ook vestigingen in Utrecht en Groningen.

“Seven Stars is onderscheidend in de manier waarop zij vraag en aanbod in de flexibele IT-arbeidsmarkt bij elkaar brengt en daarbij – behalve hard skills – matcht op basis van de persoonlijke eigenschappen van professionals”, aldus Franke.

Voor Seven Stars betekent de aansluiting bij de investeringsgroep dat het bedrijf zijn groeiambities nu nog meer kan versnellen. Chief Commercial Officer Ronald Raidt zegt: “We willen ons marktaandeel binnen de Nederlandse IT-flexmarkt vergroten en zijn verheugd dat we in Axiom Partners een enthousiaste en sterke partner gevonden hebben met veel ambitie, kennis en ervaring in de branche.”

Als onderdeel van de transactie kiest Marius Nijland – de CEO en oprichter van Seven Stars – voor een exit. Het nieuwe bestuur wordt gevormd door de huidige bestuurders Mike Verheijen (Chief Financial Officer), Ronald Raidt en nieuwkomer in de boardroom, Corianna Geersing (Chief People Officer).