Scholengroep Iris huurt Deloitte Forensic & Dispute in

01 augustus 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Het college van bestuur van Iris heeft Deloitte Forensic & Dispute Services ingehuurd om ‘ernstige financiële onregelmatigheden’ binnen de vereniging te onderzoeken. Iris, een vereniging voor christelijk onderwijs in Kampen, heeft aangifte gedaan tegen de vermoedelijke dader en de betreffende persoon per direct op non-actief gesteld.

Iris is in 1998 ontstaan uit een bestuurlijke fusie van drie protestants-christelijke schoolverenigingen. De scholengroep beheert 14 christelijke basisscholen in de regio Kampen.

De financiële onregelmatigheden zijn naar voren gekomen uit een intern onderzoek van het college van bestuur en hebben zich afgespeeld over een periode van enige jaren. Voor de vereniging gaat het om een aanzienlijk bedrag. Consultants van Deloitte krijgen de opdracht om de precieze feiten en bedragen boven tafel proberen te halen.

Omdat het verdwenen geld in een reservepotje zat, heeft de fraude geen gevolgen voor het onderwijs en de reguliere bedrijfsvoering, aldus het college van bestuur.