Kruger begeleidt aankoop en verkoop van familiebedrijven

24 november 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Kruger heeft onlangs twee van zijn vaste klanten bijgestaan tijdens hun respectievelijke overnametrajecten.

In de eerste deal hielp het Rotterdams advieskantoor Compaxo Groep, een Nederlands familiebedrijf dat vleeswaren, worstsoorten en (vegan) vleesvervangers levert aan onder andere retail, foodservice, industrie en groothandel, bij de overname van Maasland Vleeswaren.

Het 60-jaar oude Maasland Vleeswaren uit Gouda is ook een familiebedrijf, dat zich volledig richt op ambachtelijke vleeswaren. Het dealteam van Kruger (Erwin Sturkenboom en Aron Slingerland) adviseerde Compaxo gedurende het gehele traject, vanaf de oriënterende gesprekken tot en met de closing.

Kruger begeleidt aankoop en verkoop van familiebedrijven

Als onderdeel van de transactie worden het team van Maasland Vleeswaren en de twee productielocaties in Belfeld en Almere onderdeel van Compaxo Groep. De groep uit Gouda, die nu bestuurd wordt door de vijfde generatie, levert zowel aan de Nederlandse als internationale markt.

In een andere deal heeft Kruger sell-side adviesdiensten geleverd aan AA Installatie Groep, een installateur in de utiliteitsbouw. Het familiebedrijf uit Numansdorp heeft zich aangesloten bij VDK Groep, een groep bestaande uit meer dan 64 zelfstandige bedrijven. Door zich aan te sluiten bij het veel grotere VDK Groep verwacht AA Installatie Groep de dienstverlening uit te kunnen bouwen.

Het dealteam van Kruger bestond uit Cornee de Kluyver en Lisa Kuiken. Zij waren van begin tot eind betrokken.

Meerjarige samenwerking

Beide dealmandaten zijn voortgekomen uit een langetermijnsamenwerking tussen Kruger en de opdrachtgever.

Zo hielp Kruger Compaxo in het verleden reeds met vraagstukken op het snijvlak van finance en strategie. Het bureau was eerder betrokken bij het opstellen en uitrollen van een omvangrijke investeringsagenda, bancaire (her)financieringen (debt advisory), verbetering van de stuurinformatie en kostprijscalculaties evenals strategische samenwerkingen.

Ook de Interim Management- en Executive Search-praktijken van Kruger hebben in de afgelopen jaren diensten geleverd aan Compaxo.

En ook bij AA Installatie Groep is Kruger al jaren aan boord als financieel-strategisch adviseur.