INNOV8iON lanceert Academy voor SAP-trainingen

16 november 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IT-dienstverlener INNOV8iON heeft opleidingspraktijk opgetuigd voor het verzorgen van SAP-trainingen.

Het in Utrecht gevestigde INNOV8iON (een zusterorganisatie van iQibt) helpt organisaties met het realiseren van digitale verbeteringen en innovatie met behulp van SAP-systemen. Het bedrijf richt zich hierbij op drie systemen: SAP Fiori (Fiori), SAP Business Technology Platform (BTP) en SAP Robotic Process Automation (RPA).

Met zijn nieuwe Academy voegt INNOV8iON trainingdiensten – van workshops tot meerdaagse trainingen – toe aan zijn bestaande aanbod van consultancy en (full-stack) development.

INNOV8iON lanceert Academy voor SAP trainingen

De focus van de Academy ligt in eerste instantie op SAP Fiori, de nieuwe interface-applicatie van SAP, die een betere gebruikerservaring biedt voor veelgebruikte apps en bedrijfsprocessen. Denk aan apps voor finance, human resources en inkoop, en aan processen zoals het goedkeuren van besluiten of het opzoeken van informatie.

Binnen S/4HANA is Fiori de standaard gebruikersinterface. Maar ook binnen SAP ECC kunnen Fiori-apps gebruikt worden om taken (mobiel) af te handelen.

“Steeds meer organisaties maken gebruik van SAP Fiori”, zegt Wim Snoep, Head of Academy en Technical Solution architect bij INNOV8iON. “Voor sommige organisaties is SAP Fiori gesneden koek, maar sommige bedrijven worstelen nog met de inzet hiervan.”

“Daarnaast zijn er ook organisaties die de overstap hebben gemaakt en nu behoefte hebben aan meer kennis van Fiori-ontwikkeling. Met de Academy hopen wij dat organisaties steeds meer de overstap gaan maken naar SAP Fiori en ook alles halen uit hun nieuwe interface.”

De Academy biedt momenteel diverse trainingen, die variëren van Fiori-app development op SAP Cloud tot SAP S/4HANA en de klassieke variant.

Op termijn wil INNOV8iON ook binnen het BTP- en RPA-domein trainingen op het menu hebben staan. “In de komende jaren hopen wij dan ook een steeds breder spectrum aan trainingen en opleidingen aan te kunnen bieden”, zegt Snoep.