INNOV8iON steunt Kinderhulp Afrika met geld én expertise

12 augustus 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sinds 1987 zet Kinderhulp Afrika zich in voor de meest kwetsbare kinderen in Oeganda, de weeskinderen. Zowel op financieel vlak als met expertise wordt de stichting ondersteund door INNOV8iON.

De SAP-dienstverlener uit Utrecht, een dochteronderneming van iQibt, is al jaren betrokken bij de stichting. Een aantal weken geleden resulteerde dit al in een adhoc financiële bijdrage van de organisatie aan de stichting.

Deze zomer begaf een jeep van Kinderhulp Afrika het. Geen grote ramp zou je wellicht denken, maar in een land als Oeganda is een auto onmisbaar. De jeep vormt de levensader voor de ondersteuning die de stichting biedt, van eenvoudige dingen zoals het halen van noodzakelijke inkopen tot een ritje vanuit de kliniek naar een dorp om baby’s te controleren op hun gezondheid en het geven van noodzakelijke vaccinaties.

INNOV8iON steunt Kinderhulp Afrika met geld en expertise

Dus toen een crowdfundingsactie op touw werd gezet om een nieuwe jeep aan te schaffen, hoefde Xander Rijken, de oprichter van INNOV8iON, niet lang na te denken. “We hebben €2.000 gedoneerd.” Ondertussen heeft Kinderhulp Afrika via de crowdfundingsactie en andere middelen een Toyota Landcruiser kunnen aanschaffen.

De ondersteuning van INNOV8iON reikt echter verder dan alleen een geldbijdrage. “We willen juist duurzaam meebouwen aan een betere wereld. Daarom leveren we ook expertise”, aldus Rijken.

Zo werkten collega’s van INNOV8iON mee aan meerdere grote ICT-projecten. Deze projecten hadden tot doel de backoffice van Kinderhulp Afrika te ondersteunen door de implementatie van een CRM-systeem en Office 365. “Door middel van deze systemen is het makkelijker geworden de contacten met de sponsors, sponsorhouders en Oeganda te onderhouden”, legt Rijken uit.

“Vanuit INNOV8iON en het team merken wij ook enthousiasme en de wil om echt iets bij te dragen. We zijn dan ook aan het onderzoeken hoe wij nog meer kunnen bijdragen; van IT-projecten tot trainingen, zodat de kinderen meegaan in de digitalisering en kans hebben op een betere toekomst.”