David Verkerk over zijn start bij BlinkLane Consulting

14 november 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

David Verkerk sloot zich in februari van dit jaar aan bij BlinkLane Consulting, een besluit waar hij iedere dag met een glimlach op terugkijkt.

Al tijdens zijn studie Health Economics aan de Erasmus Universiteit ontwikkelde David een interesse in de consultancy. Na zich op de branche te hebben georiënteerd, startte hij zijn eerste baan als consultant voor softwarebedrijf Timeff. Daar was hij verantwoordelijk voor de implementatie van de software van Timeff bij opdrachtgevers in de zorgsector.

Na drie jaar kwam hij erachter dat hij zich meer interesseerde in de proceszijde van digitale transformaties. Zodoende besloot hij ook buiten de gezondheidszorg een kijkje te nemen, en al snel kwam hij uit bij BlinkLane Consulting. “De beschrijving was precies wat ik zocht, en na het sollicitatieproces wist ik het zeker: hier wilde ik aan de slag.”

David Verkerk, Transformation Consultant, BlinkLane Consulting

Wat de doorslag gaf? “Tijdens de interviewrondes bij BlinkLane Consulting krijgen kandidaten de kans om veel medewerkers van het bedrijf te ontmoeten en vragen te stellen, maar ook verhalen te horen in een informele sfeer. De persoonlijke kant van mensen en het werk staan centraal tijdens het proces. Dit is kenmerkend voor de cultuur van BlinkLane Consulting – dat trok me erg aan.”

Inmiddels negen maanden verder, beschrijft David BlinkLane Consulting als een bureau waar ‘work hard’ wordt gecombineerd met ‘play hard’. “We werken hard in een informele sfeer, waarbij er een sterk gevoel van gedeelde verantwoordelijkheid heerst om het bedrijf naar een volgend niveau te tillen. Alle neuzen staan dezelfde kant op en dat uit zich weer in teamwork en goede resultaten voor onze klanten.”

Het harde en uitdagende werken wordt tegelijkertijd afgewisseld met veel sociale activiteiten, die er weer aan bijdragen dat er een “geweldige band is tussen collega’s”.

Het oplossen van de complexe uitdagingen van opdrachtgevers en het creëren van waardetoevoegende inzichten is waar David zich het liefste mee bezighoudt. De voldoening die dit geeft is wat hem drijft als consultant. “Ik ga elke dag met veel plezier naar BlinkLane Consulting en mijn opdracht. Ik kijk uit naar de mooie dingen die nog komen gaan!”