AI-specialist Y.digital betrekt nieuw kantoor in Zeist

09 november 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

AI-specialist Y.digital heeft officieel de deuren geopend van zijn nieuwe kantoor in Zeist.

Het nieuwe kantoor, dat is gevestigd op Landgoed De Breul midden in de bossen van Zeist, werd afgelopen donderdag feestelijk geopend door wethouder Walter van Dijk. Tientallen medewerkers, klanten en relaties waren uitgenodigd voor de feestelijke opening.

Ian FitzPatrick, Managing Director van Y.digital, laat weten dat de specialist in kunstmatige intelligentie (AI) ondanks de thuiswerkhype bewust investeert in een kantoor. “We vinden het belangrijk om een ‘clubhuis’ te hebben waar onze medewerkers, klanten en partners zich welkom voelen. Ons kantoor biedt ons alle faciliteiten om samen met onze klanten verdere invulling te geven aan digitale transformatie.”

AI-specialist Y.digital betrekt nieuw kantoor in Zeist

Sinds de oprichting in 2019 helpt Y.digital zijn klanten met het verwerken en analyseren van natuurlijke taal met behulp van kunstmatige intelligentie. Y.digital integreert deze cognitieve technologie, bijvoorbeeld als spraakassistenten in contact centers of als chatbots op websites. Daarnaast levert het bureau een eigen softwareplatform voor geautomatiseerde taalverwerking (conversational AI) en documentautomatisering.

Bij het bureau werken momenteel rond de 20 professionals, waaronder een team dat is gevestigd in de Vietnamese stad Da Nang.

Met het grotere kantoor is Y.digital “klaar voor de verdere groei van onze organisatie”, zegt FitzPatrick. “Landgoed De Breul is zowel voor onze klanten als medewerkers goed bereikbaar vanwege de centrale ligging, vlakbij de uitvalswegen en Station Driebergen-Zeist.”

Wethouder Van Dijk laat weten dat de gemeente verheugd is dat Y.digital trouw blijft aan Zeist. “Wij zijn heel blij dat Y.digital heeft gekozen voor het ondernemende Zeist als vestigingsplaats.”