CSSI-Motion sluit zich aan bij AI-specialist Y. Digital

03 september 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Y. Digital, een boutique adviesbureau gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie, heeft CSSI-Motion overgenomen.

Het in Driebergen gevestigde CSSI-Motion, in 2013 opgericht door het trio Art Ligthart, Nienke Bloem en Harrie van Houtum, is gespecialiseerd in digitale transformatie. Het bedrijf helpt klanten met het digitaliseren van processen op het gebied van regelgeving, customer experience en de bedrijfsvoering. Ook helpt CSSI-Motion opdrachtgevers met de begeleiding van de menskant van digitale verandering.

Per 1 september is CSSI-Motion onderdeel van Y. Digital, een jong bureau – opgericht begin 2019 door voormalig Deloitte-adviseur Paul van der Hulst – dat klanten in de financiële, industriële en publieke sectoren helpt met het automatiseren van besluitvorming en onderliggende processen.

CSSI-Motion sluit zich aan bij AI-specialist Y. Digital

Y. Digital bestaat uit consultants, wiskundigen en developers, en richt zich vooral op kunstmatige intelligentie en machine learning-technieken.

“Met de overname krijgt Y. Digital een schat aan ervaring binnen voor de verdere ontwikkeling van de digitale dienstverlening”, zegt Van der Hulst.

De directeur voegt toe dat hij een groeiende vraag ziet naar de diensten van het kantoor, deels door de versnelde verschuiving richting digital als gevolg van de Covid-19-pandemie: “Wij zien een enorme vraag naar oplossingen die klanten beter gidsen en ondersteunen in hun meer complexe online klantinteractie in plaats van hen van nog meer informatie te voorzien. Bovenal zien we met name ook kansen in het schalen van kennisintensieve processen, zoals het sneller, goedkoper en meer compliant uit te voeren verwerken van allerlei aanvragen en dossierwerk.”

Een goed voorbeeld hiervan is te vinden in de bankensector. Banken worstelen met het efficiënt uitvoeren van hun ‘financial crime’- en ‘know-your-customer’-processen, maar ook bijvoorbeeld het verwerken van kredietbrieven, juist in deze tijd waarin de werklast snel toeneemt. “Het gebruik van slimme oplossingen kan veel werkzaamheden effectiever uitvoeren”, zegt Van der Hulst.

De overname volgt op de eerdere en jarenlange samenwerking tussen de twee bedrijven. “We hebben de afgelopen jaren verschillende projecten succesvol samen opgepakt”, zegt Van der Hulst, die beide bedrijven heeft ondersteund in de testperiode, alvorens de twee bedrijven hun samenwerking hebben geformaliseerd.

“Met de overname door Y. ontstaat een krachtig platform waarin ons gedachtegoed en visie perfect passen, en waarmee we veel meer slagkracht en focus krijgen bij het ‘productizen’ van onze visie en expertise in allerlei slimme oplossingen op het gebied van klantinteractie en kennisintensieve processen”, zegt Ligthart, die als partner is toegetreden tot Y. Digital.