Voice-specialist Smartvoices voegt zich bij Y.Digital

14 september 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Smartvoices, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het helpen van bedrijven bij het gebruiken van Amazon Alexa en de Google Assistent om hun klantervaring en bedrijfsvoering te verbeteren, heeft zich aangesloten bij AI-specialist Y.Digital.

Zowel Y.Digital en Smartvoices richten zich al enige tijd op het integreren van technologie zoals kunstmatige intelligentie in kennisintensieve processen. “Wij doen dit voor chatbots en intelligente portals, en Smartvoices op het gebied van voice als interface.”

Voice user interfaces worden steeds meer gemeengoed in het zakelijke landschap. Zonder dat we dit doorhebben, maakt inmiddels al één op de drie consumenten in Nederland gebruik van voice user interfaces. “Dit kan via een smart speaker of smartphone zijn, maar ook een voice-controlled device zoals een televisie of auto. De gebruiker ‘praat’ in feite tegen een device, en krijgt een handeling of antwoord hierop terug”, legt Smartvoices oprichter Carla Verwijmeren uit.

Carla Verwijmeren en Paul van der Hulst

Smartvoices helpt organisaties met het toepassen van deze technologie om hun klantervaring te verbeteren, salesprocessen of de interne bedrijfsvoering (denk aan callcenters) te verbeteren. Het bedrijf ondersteunt bij het ontwerp, en realiseert de voice-oplossingen.

Volgens recent onderzoek van het Amerikaanse bedrijf Venture Loop kan ‘voice’ vooral in het e-commerce segment een ‘gamechanger’ zijn voor bestaande businessmodellen en manieren van klantinteractie. Volgens de onderzoekers groeit de markt de komende jaren in een duizelingwekkend groeitempo naar een omzet van $40 miljard.

“We zien in de praktijk een enorme toegevoegde waarde voor voice als interface. Het biedt klanten gemak, snelheid en ook bredere toegankelijkheid via bijvoorbeeld mobile en smart speakers”, zegt Paul van der Hulst, de oprichter van Y.Digital. “Met deze krachtenbundeling breiden we onze expertise op het gebied van next generation conversational systems uit.”

“Mooi aan de combinatie is dat we voor een deel al dezelfde klanten bedienen, in de zorg en financiële sector. Interessante markten waar we samen nog volop kansen kunnen creëren.”

Verwijmeren stipt nog een voordeel aan: samen optrekken voor technologische vernieuwing. “AI-technologie en hoogwaardige kennis van natural language understanding vormen het fundament van voice-assistenten. Y.Digital is een high tech partner die kan omgaan met artificial intelligence, unstructured data en non-lineaire conversaties. De perfecte strategische match!”