FNV doet oproep aan Capgemini medewerkers en OR

17 juli 2012 Consultancy.nl

FNV Bondgenoten is teleurgesteld in Capgemini omdat het geen gebruik wil maken van haar expertise tijdens de ingrijpende reorganisatie die het adviesbureau na de zomer gaat doorvoeren. Dat zegt vakbondsbestuurder Fred Polhout.

“Het is jammer dat men geen gebruik wil maken van onze expertise op het gebied van het richting werknemers goed begeleiden van dit soort processen. Het zijn immers de werknemers die de komende maanden met forse gevolgen kunnen worden geconfronteerd" aldus de bestuurder in een persbericht.

Vorige week kondigde Capgemini aan op korte termijn een ingrijpende reorganisatie te gaan doorvoeren. De reorganisatie, die de naam 'Turnaround' heeft meegekregen, gaat banen kosten in de business units Application Services, Financial Services en ondersteunende afdelingen.

Outplacement
FNV Bondgenoten geeft aan dat het bereid is om Capgemini te ondersteunen bij de grote organisatie-wijziging: “Daar is niet één oplossing voor. Je hebt financiële instrumenten nodig om schade te compenseren, maar bovenal een goede set outplacementinstrumenten om degenen die hun baan verliezen te helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Deze set dient individueel afgestemd te zijn op de eigen behoeftes en mogelijkheden van werknemers.”

Oproep aan COR en medewerkers
Daarnaast roept de vakbond de COR van Capgemini op om kritisch naar de aangekondigde ingrijpende organisatiewijziging te kijken. “We staan klaar om de COR en werknemers met onze expertise bij te staan om te komen tot een kwalitatief goed sociaal statuut. Want bij wijzigingen van deze grootte hebben de werknemers een dergelijk statuut nodig en verdiend", aldus Polhout. “Tegen werknemers wil ik graag zeggen: aarzel niet om ons te benaderen over deze kwestie. Wij zullen de collectieve dan wel individuele mogelijkheden die er zijn, benutten om jou als werknemer te ondersteunen bij alles wat er op je af kan komen bij deze 'Turnaround'.

Nieuws