Ecorys helpt Turkse overheid met overheidsfinancien

27 juni 2012 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

Ecorys heeft een opdracht gewonnen om technische assistentie te leveren aan het Turkse Ministerie van Financiën op het gebied van de overheidsfinanciën en prestatiemonitoring. Het economisch adviesbureau gaat het Ministerie ondersteunen bij het maken van budgettaire beleidsbeslissingen. Ecorys zal hiervoor samenwerken met het Turkse bedrijf Stratek Strategjic Teknolojiler.

De opdracht is uitgeschreven door de Europese Commissie en zal lopen van juni 2012 tot maart 2014. Ecorys zal zorgdragen voor training en capaciteitsontwikkeling, het mede ontwikkelen en implementeren van beleidsondersteunende Decision Support Systemen en het ondersteunen van het proces.

Ecorys heeft in 2010 ook al adviesdiensten verleend aan Turkije. Destijds huurde de overheid het adviesbureau voor ruim €6 miljoen in om de economie van achtergebleven regio’s te versterken.

Publieke sector belangrijk voor Turkse economie
De publieke sector speelt een belangrijke stimulerende rol in de Turkse economie, die sinds 2003 een stabiele groei laat zien. Het proces rond de toetreding tot de Europese Unie speelt een belangrijke rol binnen de overheidshervormingen van de laatste jaren. De Europese Commissie ondersteunt Turkije bij het ontwikkelen en implementeren van hervormingsprogramma’s gericht op het efficiënter maken van overheidsbeleid en het stimuleren van duurzame economische groei. Turkije maakt hierbij gebruik van de EU-fondsen voor pre-accessie, onder meer om het overheidsapparaat op orde te krijgen en beleid op het gebied van overheidsfinanciën, capaciteitsontwikkeling, R&D en innovatie te ontwikkelen en te verbeteren. Het door Ecorys gewonnen project past binnen deze doelen en is gericht op het verbeteren van de (processen) rond de overheidsfinanciën.