Gemeente Den Haag selecteert externe partners voor IT-inhuur

13 september 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Gemeente Den Haag heeft na een Europese aanbesteding zijn groep voorkeursleveranciers voor de flexibele inhuur van IT-professionals bekendgemaakt. In totaal zijn zeven partijen (elf bureaus) gekozen voor het mantelcontract van €44 miljoen. 

De circa 500 IT’ers van gemeente Den Haag werken dagelijks aan allerlei digitaliserings- en technologievraagstukken. Ze ondersteunen de gehele IT-infrastructuur en het applicatielandschap voor de ambtelijke organisatie en de digitale dienstverlening richting de 550.000 inwoners en 77.000 bedrijven in de gemeente.

Voor het oplossen van specialistische vraagstukken en het uitvoeren van IT-projecten (Den Haag heeft op elk moment rond de 100 projecten draaien) haalt de gemeente waar nodig specialisten aan boord van externe IT-dienstverleners.

Gemeente Den Haag selecteert externe partners voor IT-inhuur

Deze inhuur wordt georganiseerd via een mantelovereenkomst. Voor de komende twee tot vier jaar zijn, verdeeld over vijf percelen, elf partijen geselecteerd. 

Perceel 1: Generieke ICT
Omvang van het perceel: €26 miljoen
De winnaars: Cimsolutions, Brunel en Verdonck, Klooster & Associates; Yacht; Linkit, Bartosz en Divetro 

Perceel 2: Security
Omvang van het perceel: €1,2 miljoen
De winnaars: Cimsolutions, Brunel en Verdonck, Klooster & Associates; Ordina 

Perceel 3: Privacy
Omvang van het perceel: €3 miljoen
De winnaars: Cuccibu; Privacy Management Partners Coöperatie 

Perceel 4: Architectuur
Omvang van het perceel: €2,3 miljoen
De winnaars: Ordina 

Perceel 5: Data en Kunstmatige Intelligentie
Omvang van het perceel: €6,4 miljoen
De winnaars: Atos; Cimsolutions, Brunel en Verdonck, Klooster & Associates

Alle contracten zijn ingegaan op 1 augustus 2022 en hebben een looptijd van twee jaar, met tweemaal een optionele verlenging van een jaar.

Eerder dit jaar selecteerde gemeente Den Haag ook al zijn partners voor consultancy- en interim-managementdiensten. Dat contract heeft een waarde van €80 miljoen over vier jaar. 

Reacties van de winnende partijen

Eric Holierhoek van Linkit: “We zijn al jaren gewaardeerd partner van Wigo4it, de IT-organisatie van de sociale diensten van Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Nadat we al eerder op het gebied van low-code de digitalisering van gemeente Den Haag mochten ondersteunen, zijn we verheugd dat we hier nu bij de volledige IT-organisatie van gemeente Den Haag kunnen gaan bijdragen.”

Maarten Piepers van Bartosz: “Met veel plezier werken wij met een groot aantal collega’s vanaf ons kantoor in Den Haag. Het is fijn dat we een bijdrage kunnen leveren aan de gemeente waar veel van onze medewerkers wonen en werken.”

Patrick Rikken van DiVetro: “Wij zijn trots dat we de ondersteuning die we de gemeente Den Haag al enige jaren bieden nu kunnen voortzetten als mantelhouder samen met onze consortiumpartners. We dragen heel graag bij aan de mooie ambities die de gemeente heeft op het gebied van digitale vooruitgang.”