BAM sluit meerjarige samenwerking met Valcon

12 september 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Bouwconcern BAM heeft een raamovereenkomst gesloten met Valcon. Met het partnerschap gaan de twee organisaties intensiever samenwerken op het gebied van operationeel sturen door middel van het slim inzetten van data en technologie-oplossingen.

BAM en Valcon werken al jaren samen, met name in Nederland. In het kader van BAM’s reis om te transformeren in een datagedreven organisatie is nu besloten de samenwerking te bestendigen met een meerjarige raamovereenkomst.

Valcon gaat onder meer helpen bij de verdere digitalisering van BAM-processen op het gebied van data en technologie. En meer nog dan voorheen zal Valcon tevens activiteiten van BAM in het Verenigd Koninkrijk en Ierland ondersteunen.

Valcon and BAM enter into multi-year partnership

“BAM en Valcon delen dezelfde waarden en uitgangspunten”, zegt Eelco Simon, die namens Valcon bij de overeenkomst is betrokken. “De eerdere samenwerking is ons uitstekend bevallen en we zijn ervan overtuigd dat de langetermijnovereenkomst van toegevoegde waarde is voor beide organisaties.”

“We hebben de afgelopen jaren met veel genoegen samengewerkt met BAM. Het is mooi dat we die samenwerking nu kunnen bestendigen en uitbreiden. De collega’s van Valcon voelen zich echt deel van het BAM-team. Ze bouwen mee aan de data- en IT-roadmap van BAM.”

Simon ziet het partnerschap als een belangrijke stap voor Valcon in de bouwsector. “We streven naar langdurige relaties met onze klanten. Het is mooi om te zien dat BAM hetzelfde met ons ambieert; het partnership levert ons beide waarde op.”

Ook BAM reageert verheugd op de raamovereenkomst. “Beide bedrijven passen goed bij elkaar”, stelt executive director Mario Broos. “De bedrijfsculturen komen overeen en daardoor is er een ‘human fit’. Wij hebben Valcon leren kennen als oplossingsgericht bedrijf. Ze komen met nieuwe en verfrissende oplossingen. We verwachten dan ook dat de samenwerking snel extra businesswaarde oplevert, onder meer in de vorm van datagedreven verbeterplannen.”

IT-roadmap

Henry van de Ven, executive director IT (CIO) van BAM, was nauw betrokken bij de totstandkoming van de overeenkomst. Hij ziet een concrete rol voor Valcon bij BAM in de toekomst: “BAM is in transformatie waarbij de digitalisering een centrale rol speelt. IT is een belangrijke ‘enabler’ voor de digitalisering. Hiervoor blijft Valcon voor ons een belangrijke rol vervullen bij het inrichten van met name onze IT-ambities.”

“Met name op het terrein van data, low-code en hyper automation neemt Valcon veel kennis en ervaring mee. Zij gaan ons ondersteunen bij het implementeren van IT-oplossingen in de werkgebieden waar Valcon zich heeft bewezen als kundige partner.”

Voor BAM volgt de deal met Valcon kort op een prestigieus contract dat het wist binnen te slepen in eigen land, waar het is benoemd tot de bouwpartner van de nieuwste pier (A-pier) van Schiphol.

BAM heeft een goed half jaar achter de rug. In de eerste zes maanden van dit jaar wist het bouwconcern zijn omzet in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland met 2% te verhogen, naar ruim €3,3 miljard.