Consultancykantoor Valcon promoveert Eelco Simon tot partner

17 februari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Europees consultancykantoor Valcon heeft een nieuwe partner benoemd binnen zijn Nederlandse team: Eelco Simon.

Simon maakt al sinds begin 2019 deel uit van het adviesbureau. Voorafgaande aan zijn start deed hij zo’n twintig jaar ervaring op in het bedrijfsleven. “Ik heb negentien jaar aan de businesskant gezeten. In diverse expert-, management- en directierollen ben ik werkzaam geweest in e-commerce, logistiek, telecom en financiële dienstverlening”, aldus Simon.

In deze periode genoot hij van de dynamiek van projectmatig werken rondom gebieden als business change, finance en performance improvement, waarbij technologie altijd een belangrijke rol speelde.

Eelco Simon, Partner, Valcon

Om zijn focus op transformatie-gerelateerde opdrachten verder uit te breiden, besloot Simon de overstap te maken naar consulting en werd hij Senior Manager bij First Consulting, een van de voorgangers van het huidige Valcon.

Nu, drie jaar later, heeft Simon de stap naar partner gemaakt. De promotie vormt de erkenning voor zijn sterke bijdrage aan de groei van het bedrijf in de productie- en retailsector. Hij is gespecialiseerd in businessmodeloptimalisatie, process excellence, operations en digitale transformaties

Ondertussen heeft het adviesbureau zelf ook een grote transformatie ondergaan. Toen Simon begon was First Consulting een lokale Nederlandse speler met zo’n 200 consultants. Vandaag opereert het bedrijf onder de merknaam Valcon en telt het 1.300 medewerkers in bijna tien Europese landen. De groei werd gedreven door organische groei, maar ook door een fusie- en overnamecampagne waarbij vier deals werden gesloten. 

In de rol van partner zal Simon de Industry- en Retail-praktijken in Nederland leiden. Ook wordt hij vanuit zijn partnerrol verantwoordelijk voor client management, interne operaties en praktijkontwikkeling.

“Ik ben er trots op dat ik benoemd ben tot partner bij Valcon. Ik kijk uit naar de reis die voor me ligt”, aldus Simon.