Adviesbureau gzicht neemt meerderheidsbelang in Effecta

15 juli 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau gzicht heeft een meerderheidsbelang genomen in Effecta, een IT-bedrijf uit Woerden met circa 20 professionals.

Het in Ede gevestigde gzicht is een adviesbureau dat zich toelegt op bedrijfskundige en financiële vraagstukken in de zorg, het onderwijs en de overheid. Het bureau telt rond de 25 organisatieadviseurs en projectmanagers.

Met het inlijven van Effecta zet gzicht een grote stap in het uitbouwen van zijn digitale dienstverlening. “We kunnen nu niet alleen slimme adviezen opstellen, maar die nu ook voor een deel concreet uitvoeren”, aldus gzicht-partner Mart Louwers.

Van Aetsveld sluit zich aan bij zakelijke dienstverlener Lagant

Effecta bouwt, implementeert en beheert communicatiesystemen voor klantcontact. Specifiek binnen de zorg ontwikkelt het bureau ook systemen op het gebied van zorgalarmering en kritische communicatie.

“In onze adviestrajecten kijken we altijd op welke manier we kunnen bijdragen aan een betere organisatie en verdeling van schaarse middelen. Digitalisering speelt daarbij een essentiële rol. De technologie en expertise van Effecta biedt in de sectoren waarin we actief zijn veel voordelen”, aldus Louwers.

Auke Smit, directeur van Effecta, is blij met de nieuwe mede-eigenaar. “Deze samenwerking levert méér op dan de som der delen. Bij Effecta zorgen we er al meer dan twintig jaar voor dat organisaties optimaal bereikbaar zijn in zeer brede zin. We komen in de praktijk echter vaak pas in beeld als de strategische beslissingen al zijn genomen en de oplossingsrichtingen zijn bepaald. Daardoor wordt lang niet altijd optimaal geprofiteerd van onze ervaring en technologie.”

“De adviseurs van gzicht zitten juist aan de voorkant van het traject. Zij kunnen al direct onze dienstverlening introduceren bij opdrachtgevers en deze meenemen in verbeterprogramma’s.”

Steven Drevers, partner bij gzicht, zegt: “Met een gezamenlijke marktbenadering en met multidisciplinaire teams van specialisten uit beide bedrijven, brengen gzicht en Effecta hun meerwaarde in de praktijk.”

Effecta blijft als zelfstandig bedrijf en onder eigen merknaam actief. De directie bestaat per direct uit Smit, Louwers en Drevers.