Ervaren bankier Diederick van Mierlo partner bij Boer & Croon

24 augustus 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Na dertig jaar als bankier door het leven te zijn gegaan heeft Diederick van Mierlo de switch gemaakt naar de consultancy. Bij Boer & Croon is hij toegetreden als partner en geeft hij leiding aan de Transformation & Restructuring-dienstverlening.

Maar liefst dertig jaar was Diederick van Mierlo actief bij ABN Amro. Gedurende deze periode maakte hij verschillende mijlpalen mee binnen de bank, van het lanceren van ABN Amro na de fusie tussen ABN en Amro (de deal werd in 1991 gesloten toen Van Mierlo stage liep bij de bank) tot het ontstaan van het huidige ABN Amro in 2010 door een fusie met Fortis Bank.

De eerste tien jaar van zijn loopbaan werkte Van Mierlo aan de commerciële kant, en de laatste negentien jaar was hij actief binnen risk management.

Diederick van Mierlo, Partner, Boer & Croon

“De afgelopen jaren heb ik mij voornamelijk beziggehouden met ondernemend bankieren”, vertelt Van Mierlo. “Hierbij stond het klantbelang altijd centraal en door het vormgeven van een transactie, in de vorm van slimme financiering of door het inzetten van equity, waren alle partijen tevreden. Ik ging graag op bezoek bij klanten om te horen of wij een oplossing konden bieden als er iets aan de hand was.”

“Soms was dat positief, denk bijvoorbeeld aan een grote acquisitie. Maar als het wat minder goed ging bij de klant en er aanleiding was om polshoogte te nemen, ging ik bekijken of die zorg terecht was. Als dat het geval was ging ik daar samen met de collega’s van financial restructuring en bijzondere kredieten aan de slag om die problemen te lijf te gaan. Zelf heb ik ook een aantal jaren bij financial restructuring gewerkt, dus ik ken de klappen van de zweep.”

Deze achtergrond zal van grote waarde zijn voor Boer & Croon, dat vanuit de Transformation & Restructuring-praktijk klanten helpt met herstructureringen. Vanuit zijn jarenlange ervaring in het helpen van bedrijven te navigeren door crisistijden weet Van Mierlo als geen ander dat “voorkomen beter is dan genezen”.

“Het bedrijfsleven heeft op dit moment nog weinig last van alles wat nu op ons afkomt, maar iedereen verwacht dat het tij gaat keren. Voor ondernemers is het van belang om, zodra er (kleine) signalen zijn van teruglopende liquiditeit of financiële tegenvallers, niet te wachten met hulp zoeken om zaken ten goede te keren. Samen met een adviseur en een bank kun je een plan maken om te voorkomen dat je uiteindelijk echt in de problemen raakt.”

De andere pijler van de Transformation & Restructuring praktijk richt zich op het transformeren van bedrijven die kampen met financiële druk. Boer & Croon biedt ondersteuning bij het implementeren van reorganisatieplannen, het vrijmaken van geldstromen door middel van zogeheten ‘recovery projects’, het begeleiden van pre-pack failissementen en het sluiten van transacties.

Gevraagd waarom hij zich bij Boer & Croon heeft aangesloten, zegt Van Mierlo: “Het is een ondernemende club mensen die ik al jaren ken, die groeit, aan de weg timmert en ook de ambitie heeft om verder te groeien. Ik denk dat ik daar een belangrijke rol in kan spelen.”

“Ik zie ernaar uit om samen met Eelco Koehoorn te bekijken hoe we de Transformation & Restructuring-praktijk verder kunnen uitbouwen, zeker met de mogelijkheden die de combinatie met Aeves in de AB&C Groep biedt.”