BDO betrekt nieuwe kantoren in hartje Enschede en Maastricht

01 december 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zakelijke dienstverlener BDO betrekt eind dit jaar nieuwe kantoren in het hart van Enschede en Maastricht.

Wereldwijd beschikt BDO over ruim 1.700 vestigingen, verspreid over 160+ landen, waaronder 17 kantoren in ons land. Twee van deze BDO-kantoren staat een grote verandering te wachten.

Het huidige kantoor in Hengelo wordt begin volgend jaar opgedoekt. Ter vervanging daarvan opent de accountants- en adviesorganisatie een nieuw kantoor in Enschede. En in Maastricht verhuist BDO tegen het einde van dit jaar van het Maastricht Aachen Airport-terrein naar een pand in hartje centrum.

Het nieuwe kantoorpand van BDO in Maastricht

Het nieuwe Maastrichtse kantoor wordt gevestigd in De Colonel, een modern gebouw gelegen pal naast het treinstation van de stad. Hierdoor wordt het kantoor een stuk beter bereikbaar voor medewerkers die met het openbaar vervoer reizen. Naast dat dit de medewerkers gemak oplevert, draagt het tevens bij aan de verduurzamingsdoelen van BDO.

BDO laat weten dat het bij het selecteren van het kantoorpand rekening heeft gehouden met de nieuwe manier van werken. De Covid-19 pandemie heeft de afgelopen twee jaar thuiswerken genormaliseerd, waardoor een hybride werkvorm in zwang is geraakt.

Zo geven veel professionals vandaag de dag de voorkeur aan een week waarin ze deels vanuit huis werken, terwijl de overige dagen op locatie wordt gewerkt. Hierdoor is de functie van het kantoor in verschillende opzichten behoorlijk veranderd.

Voor de coronacrisis was een kantoor een vaste werkplek, waar professionals vele uren achter een bureau doorbrachten. Tegenwoordig fungeert het voornamelijk als een inspirerende ontmoetingsruimte, waar kennis kan worden uitgewisseld en flexibel kan worden gewerkt. Het nieuwe kantoor en de inrichting ervan sluiten aan op die nieuwe werkbehoeften.

Ook in Enschede spelen de wensen van het nieuwe werken en duurzaamheid een grote rol in de verhuizing. Zo is ook dit kantoor voor zowel medewerkers als klanten gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken.

Het nieuwe kantoor is gevestigd in De Melkhal, een pand dicht bij het centraal station. Het historische complex wordt omgebouwd tot een hippe stadslocatie met onder andere een klein hotel, een supermarkt, open ontmoetingsruimten en een aantal kantoren.

BDO is zijn kantorennetwerk de afgelopen jaren flink aan het upgraden. Zo betrok het accountants- en adviesbureau de afgelopen twee jaar in Eindhoven, Tilburg en Den Bosch nieuwe kantoorpanden. En medio 2023 verhuist het team in Apeldoorn naar een pand in Zwolle.