Tessa van Hartingsveldt en Hiba Zahouani gestart bij Bisnez

01 augustus 2022 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Young professionals Tessa van Hartingsveldt en Hiba Zahouani zijn onlangs beiden aan boord gestapt bij Bisnez. Consultancy.nl sprak met beide projectmanagers onder andere over hun keuze voor het adviesbureau en hoe zij terug kijken op hun eerste periode.

Tessa van Hartingsveldt

Van Hartingsveldt studeerde begin 2021 af aan de Technische Universiteit Delft. Na haar afstuderen maakt ze een wensenlijstje voor haar toekomstige baan. Bovenaan prijken: uitdaging, werken in een team en maatschappelijk relevant bezig zijn. Haar eerste baan waarmee ze haar loopbaan start volgt al snel bij NLC, een bedrijf dat zich bezig houdt met het bouwen van MedTech startups.

“Omdat de werkzaamheden zich voornamelijk in onderzoeksfase afspeelden, zag ik niet veel van de implementatie. Dat vond ik jammer, want dat was een onderdeel dat ik wel erg leuk vond.”

Tessa van Hartingsveldt en Hiba Zahouani, Bisnez

Van Hartingsveldt besluit op zoek te gaan naar een baan die beter bij haar past. “‘Ik ontdekte dat ik eigenlijk altijd en overal onbewust bezig ben geweest met processen optimaliseren. Uitvinden hoe iets beter of sneller kan geeft mij energie. Toen ik dat helder had, wist ik ook waar ik verder moest zoeken.”

Ze brengt de nodige tijd online door om uit te zoeken welke bureaus zich bezig houden met procesoptimalisatie. Bisnez komt dan al een keer voorbij, maar het is uiteindelijk een recruiter die haar daadwerkelijk in contact brengt met het bureau. Hoewel ze ook gesprekken voerde met andere bedrijven, gaf het gesprek met een consultant van Bisnez de doorslag. “Het was een heel persoonlijk en open gesprek waar ik een goed gevoel aan over hield.”

Niet alleen het feit dat Bisnez veel opdrachten in de publieke sector doet, was een pré voor Van Hartingsveldt. “Ook de manier waarop er met de medewerkers wordt omgegaan vind ik heel tof. Bisnez gaat gewoon net een stapje verder qua waardering. Je bent niet alleen de medewerker, er is ook oog voor je privésituatie. Daarnaast is er echt saamhorigheid binnen het bedrijf.”

Inmiddels is Van Hartingsveldt al enige tijd aan de slag bij de Gemeente Amsterdam. Bij het facilitaire servicepunt houdt ze zich bezig met het herinrichten en optimaliseren van de kennisbank. “Ik vind het fijn dat ik samenwerk met een meer ervaren collega. Ik krijg zo voldoende tijd om mee te kijken en al doende leer ik heel wat bij.”

Een langetermijnplan voor haar toekomst bij Bisnez heeft ze niet. “Als je het naar je zin hebt dan komt de rest vanzelf wel goed.” Ontwikkelpunten heeft ze naar eigen zeggen nog genoeg. “Ik hoop vooral extra te leren van de sociale kant van veranderprojecten. Hoe je mensen in beweging krijgt, vind ik een interessant onderwerp.”

Groeien in haar rol is voor nu het belangrijkst. “Het lijkt me een enorme uitdaging om aan een project te werken waar bij wijze van spreken alle neuzen een andere kant op staan. Om daar dan toch een mooi gezamenlijk succes van te maken!”

Hiba Zahouani

Zahouani studeerde Sociologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na haar afstuderen werkt ze bij de GGD Rotterdam Rijnmond. Ze vervolgt haar loopbaan bij Wrokko, een netwerk dat zich richt op het verbeteren van het carrièreperspectief van bi-culturele studenten. Daar organiseerde Zahouani onder andere inhousedagen bij diverse grote bedrijven.

“Als starter met een bi-culturele achtergrond kan het lastig zijn wanneer je de eerste in je familie bent die gaat studeren. Je moet het vaak van je netwerk hebben en dat netwerken, dat leren ze je niet op de universiteit.”

Hoewel ze het leuk heeft bij de startup, merkt ze al snel dat ze meer uit zichzelf wil halen. “Het is nog niet zolang geleden dat ik ben afgestudeerd. Ik kan mezelf en mijn vaardigheden nu nog voldoende kneden, dus dat is ook wat ik wil doen.”

Een oud-collega met wie ze bevriend is gebleven, is uiteindelijk degene die Bisnez op Zahouani ’s pad brengt. “De positieve ervaringen die zij deelde over werken bij Bisnez prikkelden mijn nieuwsgierigheid. Het was mij duidelijk dat het niet zomaar een standaard consultancybureau was waar zij werkte.”

Zahouani gingin gesprek met collega’s van Bisnez, en na een aantal ‘meet en greets’ was het voor haar duidelijk: hier wil ik aan de slag! En zo geschiedde…

Haar eerste opdracht voor Bisnez doet ze bij Rabobank. “Samen met de rest van het kernteam werk ik aan de uitvoering van een nieuw programma dat zich richt op een efficiënte classificatie van kredieten voor internationale klanten. Door het nieuwe systeem kan de bank zakelijke klanten de beste ondersteuning bieden. Een heel interessant werkgebied waarin ik in korte tijd aanzienlijk leer van diverse kennisgroepen. Inhoudelijke inzichten en innovaties worden constant met elkaar gedeeld, dat onderstreept het streven voor de beste kwaliteit van ons werk.”

Ze voelt zich binnen de consultancy en binnen Bisnez nu al als een vis in het water. “Ik houd van de pragmatische aanpak en meteen de diepte in gaan.” Haar achtergrond in de sociologie komt haar goed van pas. “Je werkt met verschillende stakeholders en iedereen heeft zijn eigen belangen. Mij verplaatsen in verschillende visie is iets wat ik mee heb gekregen vanuit mijn studie. Ook mijn kritische blik helpt mij, om een goede kijk te krijgen op oorzaak en gevolg.”

Over haar eerste periode zegt ze: “Bisnez is een warme club mensen. Ze delen niet alleen graag hun kennis met je, maar ze zijn ook oprecht geïnteresseerd in wie je bent.”

De verbinding met collega’s, zo vertelt ze, is een belangrijk onderwerp binnen het consultancybureau. “Binnen je project werk je maar met een paar collega’s samen, maar er zijn er nog zoveel meer die weer op andere opdrachten doen. Bisnez zorgt ervoor dat we toch een team zijn en blijven. Zo heb ik onlangs met collega’s als teambuilding schapen mogen hoeden en was ik mee met het jaarlijkse fietsweekend in de Elzas. Ook de meetings, waarbij we elkaar bijpraten over de koers van Bisnez, zijn heel waardevol.”

Wat zijn haar dromen nu ze bij Bisnez werkt? “Als projectmanager is het mooi om alle krachten te kunnen bundelen om samen iets moois te maken. Daar wil ik vooral mijn successen in behalen. Ik vind het belangrijk dat de opdrachtgevers die we helpen tevreden terug én vooruit kijken.”