Starten bij Bisnez: Dorien Groot en Tirza Vrijhof delen hun ervaringen

04 november 2021 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Dorien Groot en Tirza Vrijhof begonnen allebei in september bij Bisnez. Als management consultant werken ze aan complexe veranderopgaven. Een voorstelrondje langs de twee consultants: waarom hebben ze gekozen voor Bisnez en hoe zijn hun eerste maanden bevallen?

Waar heb je hiervoor gewerkt en wat heb je daar gedaan?

Dorien: “Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan als consultant. Jarenlang ben ik actief geweest binnen de gezondheidszorg als adviseur en projectleider. Onderwerpen als procesoptimalisatie, capaciteitsmanagement, besturing en zelforganisatie stonden vaak centraal. Het vastbijten in een nieuwe opdracht en het leren kennen van nieuwe organisaties maken dit vak zo leuk.”

“Door de komst van kinderen ben ik tijdelijk buiten de consultancy gaan werken. Hoewel ik daar waardevolle ervaring heb opgedaan, miste ik de energie die hoort bij het werken voor verschillende opdrachtgevers. Dit is de reden voor mijn terugkeer in de consultancy en zo ben ik bij Bisnez terechtgekomen.”

Dorien Groot en Tirza Vrijhof - Bisnez

Tirza: “Na het afronden mijn bedrijfskunde-master Global Business & Sustainability aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, heb ik een jaar bij de GGD in Rotterdam gewerkt. Dit was door de snelle groei een enorm dynamische en interessante omgeving. “Ik kon daar snel doorgroeien naar de functie van floormanager, waarin ik kritisch kon meedenken over organisatorische vraagstukken, veranderingen implementeerde en verantwoordelijk was voor het aansturen van twee teams.”

Waarom heb je de overstap gemaakt naar Bisnez?

Dorien: “Soms word je meteen gegrepen wanneer je over een bedrijf leest. Dat had ik bij Bisnez. Het type opdrachten, waarbij we niet alleen advies geven, maar ook echt helpen de verandering te maken, past perfect bij mij.”

“Ook de cultuur van Bisnez zelf, waarbij de mens achter de consultant centraal staat voelt als een warm bad. We zijn een professionele organisatie, maar klein genoeg om heel persoonlijk met elkaar om te gaan. Er is echt aandacht voor elkaar.”

“Tijdens mijn sollicitatieprocedure heb ik een aantal diepgaande gesprekken gehad. Best wel confronterend, maar wel heel goed om echt in de spiegel te moeten kijken. Dat geeft me veel vertrouwen dat ik bij Bisnez de ruimte krijg om mezelf te ontwikkelen. Niet alleen als professional, maar ook als individu.”

Tirza: “Ik ben overgestapt naar de consultancy om de kans te krijgen in meerdere omgevingen ervaring op te doen en hier als professional in te groeien. Specifiek koos ik voor Bisnez omdat er enorm veel kennis en kunde in het bedrijf zit, waarbij het enorm wordt gestimuleerd om die met elkaar te delen. Daardoor kan ik veel leren van ervaren collega’s.”

“Zo heb ik bijvoorbeeld een HR-senior aan mij toegewezen gekregen die intensief betrokken is bij mijn professionele ontwikkeling. Daarnaast vind ik het mooi dat in een wereld die steeds harder lijkt te worden, Bisnez blijft staan voor de mens achter de opdrachtgever en onderlinge relaties.”

Wat is je ambitie bij Bisnez?

Dorien: “Mijn belangrijkste drijfveer om bij Bisnez aan de slag te gaan was dat ik zelf weer plezier wil halen uit mijn werk. Dat geeft energie en ik merk nu al dat ik daarmee mijn opdrachtgever veel beter kan helpen, en hopelijk ook een grotere bijdrage kan leveren aan Bisnez. Daar richt ik me nu op. Wat er precies op mijn pad gaat komen houdt me nog niet zo bezig, maar ik ben er van overtuigd dat er voldoende kansen zullen zijn om mezelf te blijven ontwikkelen”

Tirza: “Bij Bisnez kun je niks worden, behalve goed in je werk – en dat is ook precies wat ik wil. Ik wil me graag ontplooien tot een allround professional, die het met goed ontwikkelde hard skills en soft skills in bijna iedere omgeving voor elkaar krijgt een verandering succesvol door te voeren.”

Hoe waren de eerste weken bij Bisnez?

Dorien: “Intens maar ik kreeg er ontzettend veel energie van. Op mijn eerste dag bij Bisnez begon ook meteen mijn eerste opdracht bij een grote overheidsorganisatie. Je start daardoor bij twee nieuwe organisaties die je wilt leren kennen, dus je wordt twee keer in het diepe gegooid.”

“Gelukkig kan ik weer regelmatig bij de klant op kantoor werken. En ook bij Bisnez heb ik al een aantal fysieke bijeenkomsten meegemaakt. Zo kon ik de organisaties makkelijker leren kennen. Uiteindelijk krijg ik toch meer energie van mensen om mij heen dan via het beeldscherm.”

Tirza: “Ik voel me enorm welkom in de groep! Ik kon meteen beginnen op een opdracht. Ik heb daar nu al enorm veel geleerd en ik heb mijn collega’s al goed leren kennen.”

“Bisnez is een bijzonder bedrijf, waarbij veel aandacht is voor de medewerker. We werken hard, maar er is daarnaast voldoende tijd voor borrels, etentjes en wandelingen met collega’s. Het is fijn dat ik bij zoveel collega’s terecht kan voor hulp, tips of gewoon een gezellig praatje.”

Wat heeft je het meest verrast bij Bisnez?

Dorien: “De persoonlijke cultuur, iets waar ik tijdens de sollicitatie wel over hoorde, maar wat in de praktijk toch maar moet blijken. Maar ik merk dat dit echt is. Iedereen is heel benaderbaar en al heel snel voelde het alsof ik al veel langer onderdeel ben van Bisnez.”

Tirza: “De persoonlijke aanpak en de interesse van collega’s in mij. Dit merkte ik al tijdens de sollicitatiegesprekken die heel anders waren dan ik eerder had meegemaakt. Er was veel ruimte voor vragen van mijn kant en er werd echt gekeken naar de persoon die ik ben in plaats van naar de ervaringen die ik heb gehad. Ondanks dat bijna al mijn Bisnez-collega’s ergens anders op een opdracht zitten, heb ik veel van hen al gesproken. Iedereen is geïnteresseerd in wie ik ben en wat ik doe.”

Bisnez over de komst van Dorien en Tirza

“We zijn erg blij met de komst van Dorien en Tirza naar Bisnez”, vertelt Wim Nieuwenhuis, MT-lid bij Bisnez. “Het talent en de ambitie spat er bij beide dames vanaf. Vol enthousiasme zijn ze gestart bij hun opdrachtgevers. Wij gaan er alles aan doen om Dorien en Tirza te helpen in hun professionele ontwikkeling en hen een plek te bieden waar ze zich thuis voelen”.

Nieuwenhuis geeft aan dat het goed gaat met Bisnez – zo goed dat het bureau zich graag verder wil versterken met nieuwe consultants en projectmanagers om aan de vraag van opdrachtgevers te kunnen voldoen. “Bisnez zoekt nog nieuwe collega’s die hun ambities willen realiseren. We zoeken toppers die uitdagende opdrachten willen uitvoeren op het vlak van bedrijfsprocessen, governance, informatie-/datamanagement en control. Mensen die het verschil maken bij onze aansprekende opdrachtgevers en daarnaast mee willen groeien met ons bedrijf.”