Bain & Company benoemt Casper Steenkamp tot partner

28 juli 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Strategieadviesbureau Bain & Company heeft Casper Steenkamp per 1 juli benoemd tot partner binnen het Amsterdamse kantoor.

De 39-jarige adviseert cliënten in een groot aantal sectoren, waaronder chemie, mijnbouw, industriële mineralen en voedingsingrediënten. Hij is verbonden aan de Energy & Natural Resources- en Performance Improvement-praktijken van Bain & Company.

Steenkamp sloot zich in 2016 aan bij Bain, destijds bij het kantoor in Johannesburg. Twee jaar later stapte hij over naar de Nederlandse vestiging. Hij is gespecialiseerd in strategie, prestatieverbetering, kostenreductie, advanced analytics en het terugdringen van de CO2-uitstoot van bedrijfsvoering.

Casper Steenkamp, Partner, Bain & Company

Voor zijn tijd bij Bain werkte Steenkamp een kleine vijf jaar als business improvement group manager voor de steenkoolmijnbouwactiviteiten van Exxaro Resources. Daarvoor werkte hij twee jaar binnen de strategietak van Accenture (waar hij zich richtte op klanten in de natuurlijke hulpbronnensector) en vier jaar als ingenieur bij mineraal-onderzoeksbedrijf Mintek.

Véronique Pauwels, managing partner van Bain & Company in Amsterdam, is “zeer verheugd” over de partnerpromotie van Steenkamp, zo laat ze weten. “Hij en zijn team hebben een grote bijdrage geleverd aan projecten voor onze opdrachtgevers in de Energy & Natural Resource-practice. Ik ben verheugd dat hij deel uitmaakt van het team dat de verdere groei van onze praktijk aanstuurt.”

Eerder dit jaar promoveerden twee andere ‘Bainees’ tot partner in Amsterdam: Alejandro Navarro en Simon Turner. Ondertussen voegde Robin Bartling zich vanuit het São Paulo-kantoor bij het Amsterdamse partnerteam.