Terugblik: Advanced Analytics Hackathon van Magnus

19 juli 2022 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profielen

Magnus heeft zijn eerste grote fysieke evenement van dit jaar achter de rug. Zo’n 40 deelnemers kwamen bijeen in Lunteren om deel te nemen aan de Advanced Analytics Hackathon.

Tijdens het evenement stond één thema centraal: werken aan een innovatieve toepassing van data science. De deelnemers kregen 48 uur de tijd om in teams een werkende proof-of-concept applicatie te bouwen waarin een bedrijfsprobleem wordt opgelost middels data en analytics.

Het event trapte af op een donderdagmiddag. Vervolgens werkten teams in sprints van vier uur aan hun oplossing. De motivatie was hoog – tot in de kleine uurtjes werd door de zeven teams doorgewerkt om zich te onderscheiden en zich hopelijk tot winnaar van de competitie te mogen kronen.

Tijdens de sprints kregen de teams allerlei voorbeelden uit de praktijk voorgeschoteld. Zo werd onder meer gewerkt aan het vergelijken van studievakken door middel van de tekst in studiegidsen, het voorspellen van het aantal bezette bedden op een kraamafdeling en een liquiditeitsprognose op basis van historische data.

De teams bestonden uit een mix van professionals, waaronder mensen die zich hadden ingeschreven voor de hackathon, experts van Magnus en business- of data-experts van Magnus-opdrachtgevers. “Hiermee was er in elk team brede kennis en expertise aanwezig en kon ieder teamlid zijn steentje bijdragen aan het eindresultaat”, legt Dennis Kraakman uit, die vanuit Magnus het evenement coördineerde.

“Hierdoor was de hackathon een uitdaging voor elk teamlid”, vertelt Kraakman, die werkzaam is als Managing Consultant binnen het Analytics-team van Magnus.

En de winnaar is…

Uiteindelijk werd Team TARA gekroond tot winnaar. Dit team presenteerde zijn eerste versie van een futuristische/toekomstige reisapp, waarin de reiziger de weg wordt gewezen naar – bijvoorbeeld – een perron met behulp van augmented reality.

“De uitdagende cases, enthousiaste deelnemers en het lekkere weer maakten deze editie van de Hackathon een daverend succes en een opmaat naar nieuwe mooie projecten en samenwerkingen”, sluit Kraakman af.