Arjan de Draaijer en Wim Bartels maken overstap naar Deloitte

15 juli 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Deloitte heeft het partnerteam van zijn Sustainability-praktijk versterkt met twee ervaren professionals: Arjan de Draaijer en Wim Bartels. Beiden zijn afkomstig van KPMG.

Voor Arjan de Draaijer betekent zijn benoeming een terugkeer naar de plek waar hij ooit zijn loopbaan begon. Destijds was hij zo’n drie jaar werkzaam Deloitte, om zich vervolgens aan te sluiten bij KPMG.

Daar groeide hij door naar de rol van partner, managing partner van de Sustainability praktijk en werd hij meer recentelijk als wereldwijde co-leader verantwoordelijk voor het ESG- en Sustainability- dienstenaanbod van het Big Four-kantoor. Ook leidde hij de True Value-dienstverlening van KPMG.

Arjan de Draaijer and Wim Bartels - Deloitte

Zijn uitgebreide trackrecord omvat het werken met senior leiders aan duurzaamheidsstrategie, impactmetingen en -waarderingen, rapportage en klimaatrisico’s, duurzame operaties en het samenbrengen van ESG-onderwerpen met waardecreatie.

Wim Bartels bracht hiervoor zijn gehele loopbaan door bij KPMG, waar hij zowel binnen de audit- als forensische afdelingen actief was. Binnen KPMG groeide hij door tot leider van de Sustainability Assurance Services, tot managing partner van de Sustainability-praktijk en meer recent tot wereldwijde co-leader van de Measurement Reporting & Assurance-businessline.

Zijn trackrecord omvat het werken met uiteenlopende multinationals in Europa, in het bijzonder op het snijvlak van duurzame verslaglegging, klimaatrisico’s en ESG-vraagstukken.

Bartels was sinds de oprichting lid van de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD) en heeft via de Corporate Reporting Dialogue, het World Economic Forum en Accountancy Europe geholpen de convergentieagenda voor verslaglegging verder te brengen. Hij is verder lid van de EFRAG Sustainability Reporting Board, die de Europese Commissie gaat adviseren over standaarden voor duurzaamheidsverslaglegging.

Bij Deloitte zal Bartels zich vooral toeleggen op duurzaamheidsverslaglegging, de cross-over naar assurance en strategisch risicomanagement. Collega-partner Draaijer gaat zich op zijn beurt bezighouden met duurzaamheidsstrategie, transformaties en het managen en meten van impact. Beiden zullen actief zijn vanuit het kantoor in Amsterdam, maar door heel Europa advies geven.

“Ik ben erg blij dat zowel Wim als Arjan zich bij Deloitte hebben aangesloten”, laat Harvey Christophers weten, hoofd van Deloitte’s Sustainability-praktijk in Nederland. “Hun omvangrijke kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheidsstrategieën en -rapportage zal de impact die we via samenwerking met onze cliënten kunnen maken verder vergroten.”

Die impact is van harte welkom, want Europa staat de komende decennia voor een immense uitdaging. Wil het de ambitie waarmaken om in 2050 klimaatneutraliteit te bereiken, dan moeten niet alleen bergen werk worden verzet, ook zal diep in de buidel moeten worden getast: volgens een rapport van McKinsey & Company is aan de transitie een kostenplaatje van ongeveer €28 biljoen verbonden.