LTP benoemt Ageeth Telleman tot algemeen directeur

12 juli 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

HR-dienstverlener LTP heeft Ageeth Telleman aangesteld als algemeen directeur. Ze geeft leiding aan een team van circa 100 professionals.

De 51-jarige Telleman volgt Jan Kwint op, die circa zeven jaar lang leidinggaf aan het bureau gespecialiseerd in assessments, coaching, teamontwikkeling en bestuurlijk HR-advies (de afgelopen maanden werd de rol op interim-basis bekleed door Patrick Steenvoorden).

Telleman is na een zorgvuldig selectieproces unaniem door de raad van commissarissen gekozen en maakt de overstap vanuit TwynstraGudde, waar ze meer dan tien jaar werkzaam was.

Ageeth Telleman, Bestuursvoorzitter, LTP

“We zijn als RvC verheugd dat Ageeth positief op ons verzoek heeft gereageerd om algemeen directeur en bestuurder van LTP te willen worden”, zegt Renate Eringa-Wensing, RvC-voorzitter van LTP. “Haar ruime werkervaring in het aansturen van een consultancy-adviesorganisatie plus haar bewezen vaardigheid als inspirerend en verbindend boegbeeld, zijn doorslaggevend geweest in die keuze.”

Na in 2012 terug te zijn gekeerd bij TwynstraGudde (ze werkte eerder ook al drie jaar voor het organisatieadviesbureau) werd Telleman twee jaar later benoemd tot managing partner. Ze adviseert bestuurders en managers in de publieke sector bij besturings- en organisatievraagstukken en het realiseren van maatschappelijke impact.

Eerder was ze werkzaam bij het Innovatieplatform en de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Economische Zaken. Daarnaast was Telleman lange tijd politiek actief voor D66, onder meer als afdelingsvoorzitter en lijsttrekker in Amsterdam. Ze studeerde politicologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Bij LTP heeft Telleman de taak gekregen om de positie van het bedrijf – dat in 2027 zijn 100-jarig jubileum viert – verder uit te bouwen.

“Het is mij een eer om samen met de ruim 100 collega’s samen met onze loyale klanten te werken aan intrinsiek beter functionerende teams binnen hun organisaties”, laat ze weten. “Nieuwe digitale technieken, datagedreven beslissingen, continue assessments en écht persoonlijk advies zullen onze klanten daarbij heel erg gaan helpen.”

Door de massale verschuiving naar thuiswerken is de markt voor assessments – een van de kerngebieden van LTP – sterk aan het groeien. Daarnaast geven organisaties door de impact van de coronacrisis, maar ook door de krapte op de arbeidsmarkt, steeds meer aandacht aan het verbeteren van het welzijn van hun medewerkers. Partijen zoals LTP en concurrent GITP hebben hierdoor te maken met een flink groeiende klantvraag.