Finance Ideas Talks biedt plek aan 25 ambitieuze masterstudenten

13 juli 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Studenten die zich willen oriënteren in de wereld van sociale huur en zorgvastgoed opgelet: op 15 september is er een unieke kans om de sector te verkennen en op het netvlies te komen van institutionele beleggers, zorginstellingen en woningcorporaties.

Dan vindt namelijk het Finance Ideas Talks-congres plaats, dat speciaal voor ambitieuze studenten een besloten ochtendprogramma heeft gereserveerd. Alle masterstudenten met een financiële, economische of technische opleiding kunnen zich aanmelden.

Tijdens het event zullen twee bekende experts in de wereld van vastgoedfinanciering (Piet Eichholtz) en de gezondheidszorg (Maarten den Braber) de studenten meenemen in enkele van de meest prangende maatschappelijke vraagstukken die spelen in het domein van sociale huur en zorgvastgoed, van het groeiende woningtekort en energiearmoede tot gezondheid.

Finance Ideas Talks biedt plek aan 25 ambitieuze masterstudenten

Het programma voor studenten start om 10:00 met aansluitend een lunch. Van belang: er is slechts plek voor 25 studenten, dus geïnteresseerden doen er goed aan zich snel in te schrijven.

Na de ochtendsessie kunnen studenten op eigen gelegenheid het middagseminar van Finance Ideas Talks bijwonen. In dat gedeelte delen sprekers uit verschillende sectoren hun visie over vergelijkbare thema’s. Onder meer directeuren, hoogleraren en out-topsporters komen dan aan bod. Bezoekers zijn managers en professionals die werkzaam zijn bij woningcorporaties, zorginstellingen en pensioeninstellingen.

Gezamenlijk kunnen de diverse aanwezigen in discussie gaan over de uitdagingen die dit maatschappelijke thema kent. Inspiratie en het uitwisselen van kennis staan daarbij centraal.

Ochtendprogramma 

Het voorafgaande ochtendprogramma voor studenten is opgedeeld in twee sessies:

Deel 1: Woning betaalbaarheid revolutie

Betaalbaarheid van wonen is voor iedereen een probleem. Ook als student heb je hier volop mee te maken. Piet Eichholtz, hoogleraar vastgoedfinanciering en -beleggingen start het ochtendprogramma met het grootste knelpunt van de woningnood. Is wonen nog wel betaalbaar? En is de schaarste in woonland een onvermijdelijk probleem of een politieke keuze?

Eichholtz neemt de studenten mee in de dilemma’s van dit omstreden onderwerp en laat daarbij data zien van de ontwikkeling van de huurprijzen, de lonen en de betaalbaarheid op de hele lange termijn.

Deel 2: Digitale zorgtechnologie

Hoe ziet de toekomst van ons zorgsysteem eruit? Wat zijn nu de belangrijkste knelpunten en wat is er allemaal mogelijk met data en nieuwe technologieën?

Maarten den Braber, directeur van Nexthealth en Lead Data & Monitoring van gezondheid bij HealthKIC, neemt studenten mee in de wereld van de digitale gezondheid. Hij laat zien hoe technologie en data bijdragen aan het oplossen van deze maatschappelijke vraagstukken.