EY Consulting sluit grootste overname in jaren: Fabernovel

07 juli 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

EY heeft Fabernovel overgenomen, een in Frankrijk gevestigde innovatie- en digitale transformatiespecialist met een internationale footprint.

Door de overname voegt EY 450 medewerkers toe aan het team van EY Consulting in Frankrijk (330 professionals), China en Singapore (100 medewerkers) en de Verenigde Staten (20). Daarmee vormt het een van de grootste overnames voor EY Consulting van de afgelopen tien jaar.

“Deze deal is een strategische investering voor EY en maakt deel uit van onze strategie om EY Consulting in West-Europa uit te bouwen naar een bedrijf ter waarde van $1,5 miljard dollar, en onze doelstelling om het personeelsbestand te laten groeien naar 10.000 medewerkers”, aldus Ignacio Rel Pla, Head of EY Business Consulting voor West-Europa.

EY Consulting sluit grootste overname in jaren: Fabernovel

De krachtenbundeling betekent vooral een versterking van EY’s capaciteiten op het gebied van klantstrategie, design, innovatie en digitale transformaties. Fabernovel werd opgericht in 2003 en helpt zijn klanten met het ontwerpen van nieuwe producten en diensten, daarbij gebruikmakend van een keur aan creatieve, businessconsulting- en technologische diensten.

Fabernovel bedient klanten in uiteenlopende sectoren, waaronder financial services, zorg, energie, luxe producten, retail, life sciences en telecom. Daarbij werkt het zowel voor grote corporate organisaties (het bedrijf levert zijn diensten aan 80% van de CAC 40 bedrijven in zijn thuismarkt Frankrijk) als voor familiebedrijven en start- en scale-ups

Ook neemt Fabernovel een leidende positie in binnen het platformeconomie-segment, waarbinnen het projecten uitvoert rondom de nieuwste ontwikkelingen (denk aan platformmodellen, metaverse). Bovendien geldt het bedrijf als een kennisleider binnen zijn werkveld. Zo brengt Fabernovel ieder kwartaal zijn zogeheten GAFAnomics-publicatie uit.

“De overname van Fabernovel versterkt onze positie als marktleider in innovatie en digitale transformatie”, aldus Miel Geleijns, partner bij EY en Market Leader van EY Consulting in Nederland. “We bouwen verder aan onze unieke combinatie van technologie, design en innovatie, die organisaties helpt hun digitale ambities ook echt te realiseren.”

De deal bouwt voort op diverse eerdere acquisities van EY in dit segment in de afgelopen jaren. Zo was er de overname van VODW in België en Nederland, en van Greenwich Consulting, Bluestone Consulting, Cognistreamer en Kalydia in Frankrijk. Verder waren er de overnames van EtVenture in Duitsland, Dobermann in Zweden, Yello in Italië en Seren in het Verenigd Koninkrijk.

Patrick Ruijs, Managing Partner van EY VODW, is blij met de nieuwste deal en laat weten dat deze “enorme kansen” biedt voor EY. “Zowel voor onze klanten (ook in Nederland) als onze medewerkers. Het kunnen putten uit zo’n groot netwerk is een van de redenen waarom we vier jaar geleden als VODW kozen om onderdeel te worden van EY.”

Voor Fabernovel betekent de integratie binnen EU dat het bureau voortaan kan werken aan de “meest uitdagende en complexe innovatieprojecten” en dat het zijn “internationaliseringsstrategie kan voortzetten”, zo laat Stéphane Distinguin weten, Founder en President van Fabernovel.

De overname zal naar verwachting eind 2022 zijn afgerond. Verder voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Los van deze deals gericht op het innovatie- en transformatie segment heeft EY de afgelopen jaren tal van andere deals gesloten. Zo nam het diverse grote strategische spelers over, waaronder OC&C Strategy Consultants in Frankrijk en Port Jackson Partners in Australië (beide maken nu deel uit van EY-Parthenon, EY’s strategy consultancytak.