EK 2012 voetbal app Langs de Lat gelanceerd

29 mei 2012 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Jeroen Visscher, partner bij organisatie adviesbureau Turner en specialist Performance Management, heeft de ‘Langs de Lat’ app uitgebracht. De Langs de Lat app analyseert tijdens het EK de prestaties van de spelers en het team van topfavorieten Nederland, Spanje en Duitsland.

Download de ‘Langs de Lat’ app op je iPhone/iPad of op je Android

Rendement van team en spelers
De Langs de lat app analyseert de prestaties van de spelers en het team op basis van de teamorganisatie en bijbehorende strategieën van de elftallen. In deze teamorganisatie zijn de belangrijkste indicatoren per positie vastgesteld, zowel aanvallend als verdedigend. Deze indicatoren worden per wedstrijd inzichtelijk gemaakt en gebenchmarkt met alle wedstrijden. Hiermee analyseert Langs de Lat objectief wat een specifieke speler bijdraagt aan de realisatie van de strategie van zijn team. Zijn rendement wordt inzichtelijk, aanvallend en verdedigend, en is daarmee input voor verbetering van zijn prestaties. Ook het rendement van het team wordt geanalyseerd en transparant gemaakt.

Met de app is het zelfs mogelijk om spelersprestaties te vergelijken en te benchmarken: Robin van Persie vs Klaas-Jan Huntelaar? Nigel de Jong vs Rafael van der Vaart? Wesley Sneijder vs Xavi?

Man of the Match
De app biedt daarnaast de mogelijkheid om te stemmen op de ‘Man of the Match’, een speler die het best heeft gepresteerd in de wedstrijd. Het selecteren van de Man of the Match kan tot de 75e minuut van de wedstrijd. Direct na de wedstrijd kan de keuze worden vergeleken met de Turner Man of the Match, gebaseerd op de bijdrage aan de strategie, en de UEFA Man of the Match.

Consultancy.nl werkt voor en tijdens het Europees Kampioenschap (EK) voetbal samen met Jeroen Visscher. Naast de samenwerking met Consultancy.nl is de Turner adviseur ook 2x per dag te horen op BNR Nieuwsradio: bij BNR Humberto Tan om 8.20 uur en BNR Nieuwsupdate om 15.40 uur. Ook schrijft hij elke tweede dag na de westrijd van het Nederlands Elftal een verdiepingsartikel over de prestaties van de spelers in AD Sportwereld.

Zie ook het bericht: Consultancy.nl en Jeroen Visscher analyseren Oranje.

Over Langs de Lat initiatief van Turner
Langs de Lat is een initiatief van Jeroen Visscher en organisatie adviesbureau Turner, specialist in strategie-implementatie. De analyses van Langs de Lat zijn opgesteld in samenwerking met Raymond Verheijen, op dit EK werkzaam als assistent van Dick Advocaat bij Rusland en oprichter van de Nederlandse Voetbal Academie (NVA).