Oliver Wyman opent kantoor in Oostenrijkse hoofdstad Wenen

03 juni 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Wereldwijd strategie- en managementadviesbureau Oliver Wyman heeft zijn positie op de Oostenrijkse markt verstevigd met de opening van een nieuw kantoor in Wenen.

De toetreding tot de Oostenrijkse markt volgt op het recordjaar dat Oliver Wyman heeft weten te boeken. De opening van het Weense kantoor ligt in lijn met de ambitie van het bedrijf om in de belangrijkste economische centra ter wereld aanwezig te zijn. Oliver Wyman telt inmiddels meer dan 70 kantoren wereldwijd.

Vanuit de nieuwe basis in de Oostenrijkse hoofdstad zal Oliver Wyman opdrachtgevers in zowel de private als publieke sector gaan bedienen.

Oliver Wyman opent kantoor in Oostenrijkse hoofdstad Wenen

Al meer dan tien jaar is Oliver Wyman actief op de Oostenrijkse adviesmarkt. Het advieskantoor laat met regelmaat consultants invliegen vanuit kantoren in Duitsland en Zwitserland, en heeft de afgelopen periode in het Alpenland een klantenbestand opgebouwd in vooral de retail- en financial services-sectoren.

Oliver Wymans managementteam, onder leiding van partner Matthias Witzemann, is voornemens om vanuit het nieuwe kantoor in Wenen zijn footprint de komende periode te verbreden naar andere sectoren (waaronder de energie-, industriële en automotive-sector) en zijn team uit te breiden naar 40 consultants.

“Een structurele aanwezigheid in Oostenrijk is een belangrijke stap voor Oliver Wyman”, geeft Kai Bender aan, Market Leader voor Duitsland en Oostenrijk bij Oliver Wyman. “Dit zal ons dichter bij onze klanten positioneren in de strategisch belangrijke driehoek van de DACH-regio.”

Witzemann is partner binnen de wereldwijde Energy & Natural Resources-praktijk van Oliver Wyman. Hij maakte vorig jaar de overstap vanuit Strategy& (waar hij werkte als partner in Wenen) om het kantoor op te zetten. Eerder werkte hij bijna twintig jaar voor het Oostenrijkse kantoor van Kearney. Zijn focus varieert van onderwerpen als strategieontwikkeling en prestatieverbetering tot supply chain, operations en duurzaamheid.

Eerder dit jaar versterkte Oliver Wyman zijn aanwezigheid in België met de opening van een permanente vestiging in Brussel. Het wereldwijde adviesbureau rondde ook twee overnames af, in het Midden-Oosten en in Australië.