Oliver Wyman koopt Midden-Oosten-consultancytak van Booz Allen

07 april 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Oliver Wyman heeft de management consulting-activiteiten van Booz Allen Hamilton in het Midden-Oosten en Noord-Afrika overgenomen.

Met het inlijven van de consultingtak van Booz Allen Hamilton zet Oliver Wyman een flinke stap binnen de regio. Het Amerikaanse Booz Allen Hamilton is een van de bekendste namen in het Midden-Oosten, vooral dankzij zijn lange historie in de regio.

Meer dan zestig jaar geleden, lang voordat McKinsey & Company, Boston Consulting Group, Bain & Company of Oliver Wyman zelf in de regio actief waren, zette Booz Allen Hamilton reeds voet aan de grond in het gebied. Sindsdien heeft het adviesbureau vanuit Beiroet en Dubai een leidende positie in de lokale adviesmarkt weten op te bouwen.

Oliver Wyman koopt Midden-Oosten consultancytak van Booz Allen

Tegenwoordig is Booz Allen Hamilton actief vanuit kantoren in Abu Dhabi, Beiroet, Caïro, Doha, Dubai en Riyad. Alle teams binnen de management consulting-praktijk maken als gevolg van de deal nu de overstap naar Oliver Wyman. Financiële details rondom deze transactie zijn niet bekendgemaakt.

Overigens zullen andere teams van Booz Allen in de regio – teams die technologische (cyber, security, cloud) en defensie-gerelateerde diensten leveren aan Amerikaanse overheidsklanten – geen deel uitmaken van de deal met Oliver Wyman.

“Booz Allen is een toonaangevend strategisch advieskantoor en een van de langst dienende management consultancybureaus in het Midden-Oosten dat klanten in de private en publieke sector ondersteunt”, laat Nick Studer, president en CEO van Oliver Wyman, weten.

Meer waarde voor klanten

Pedro Oliveira, Managing Partner van Oliver Wyman in India, het Midden-Oosten en Afrika, voegt toe: “Wij hebben al langer bewondering voor het ethos van Booz Allen Hamilton gericht op customer excellence voor klanten en voor hun diepgaande sectorexpertise. We zijn ervan overtuigd dat deze stap exponentiële waarde zal bieden aan onze klanten en we kijken ernaar uit hen te verwelkomen binnen het Oliver Wyman-team.”

Door de deal maakt het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA)-team van Booz Allen nu de overstap naar een advieskantoor dat zich uitsluitend toelegt op strategie- en management consulting. Booz Allen heeft zich in de loop der jaren vooral ontwikkeld tot een op technologie gefocust kantoor.

“Oliver Wyman is een wereldwijde leider op het gebied van management consulting en zal een geweldig thuis zijn voor onze mensen, capaciteiten en klanten”, geeft Souheil Moukaddem aan, die sinds 2017 leidinggeeft aan Booz Allen in de MENA-regio.

Van het toneel

Als gevolg van de overname verdwijnt het Booz Allen Hamilton-merk nu van het management consulting-toneel in het Midden-Oosten. Dit gebeurde al eens eerder, toen Booz Allen zich in 2008 opsplitste en buiten de VS verder ging als Booz & Company. Kort voordat Booz & Company eind 2013 werd gekocht door PwC (dat het bedrijf vervolgens omdoopte tot Strategy&), keerde Booz Allen Hamilton terug binnen de regio. 

In 2012 ging Booz Allen opnieuw van start in Koeweit, Qatar, Libanon en de VAE, waar het de afgelopen tien jaar met succes aan de wederopbouw van het bedrijf heeft gewerkt. Met de Oliver Wyman-deal komt nu ook aan dit tweede hoofdstuk een eind.