Oliver Wyman betreedt Belgische markt met kantoor in Brussel

24 februari 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Oliver Wyman heeft zijn vleugels uitgeslagen naar de Belgische markt. Het wereldwijd management consulting kantoor heeft een kantoor geopend in Brussel.

Oliver Wyman bedient klanten in de Belgische markt al meer dan tien jaar, veelal door de inzet van consultantteams vanuit kantoren in Nederland (het Amsterdamse kantoor van Oliver Wyman werd in 2007 geopend en telt vandaag de dag ongeveer 50 consultants) en Frankrijk (in 1995 opende Oliver Wyman een vestiging in Parijs, die tegenwoordig zo’n 350 consultants huisvest).

Met de uitbreiding naar België kan Oliver Wyman zijn klantenbestand verder uitbreiden. Gilles Roucolle, Managing Partner Europe bij Oliver Wyman, zegt daarover: “Naarmate de vraag naar onze diensten in de Benelux toeneemt, zal ons nieuwe kantoor een sterke lokale aanwezigheid en extra middelen creëren om klanten beter te bedienen.”

Oliver Wyman betreedt Belgische markt met kantoor in Brussel

België is alweer het veertiende land binnen Europa waar Oliver Wyman zich fysiek vestigt. Het advieskantoor telt in Europa zo’n 2.000 consultants en staf, die vanuit de ruim 20 kantoren klanten bedienen binnen het hele continent. Wereldwijd telt de organisatie (Oliver Wyman is onderdeel van zakelijke dienstverlener Marsh McLennan) zo’n 5.000 professionals. Het hoofdkantoor is gevestigd in de VS.

Oliver Wyman heeft in België de afgelopen jaren gewerkt voor onder meer de Europese Commissie (vooral strategisch en financieel advies) evenals voor diverse spelers in financiële services, waaronder grote banken.

Om leiding te geven aan het Belgische kantoor heeft Oliver Wyman Steven Vermeylen aangetrokken. Vermeylen is afkomstig van PwC, waar hij de afgelopen negen jaar doorbracht en meest recentelijk leidinggaf aan de Industrial & Manufacturing-praktijk evenals het Value chain transformation-team. Eerder in zijn loopbaan was hij een partner bij Accenture, waar hij aan het hoofd stond van de Strategy & Operations-praktijk in België en de Heavy Process Industry-praktijk binnen de Benelux en Frankrijk.

Vermeylen ziet zich in zijn nieuwe rol vergezeld door twee partners: Muriel Schtickzelle en Kevin Smeets. Beiden werken al jaren voor Oliver Wyman en zullen samen met Vermeylen het leiderschapsteam vormen. Het trio wordt daarmee verantwoordelijk voor de toekomstige groei van het kantoor in Brussel, dat momenteel druk bezig is met een wervingscampagne voor nieuwe professionals.

De kantooropening in België vindt plaats op een moment waarop Oliver Wyman kan terugkijken op zijn beste jaar ooit – in 2021 wist het kantoor een omzetgroei van 21% te realiseren, naar $2.5 miljard. Onlangs breidde Oliver Wyman nog zijn footprint uit in Australië, waar het Azure Consulting heeft overgenomen. 

Steven Vermeylen laat weten: “Nu bedrijven geconfronteerd worden met ongekende uitdagingen als gevolg van de Covid-19-pandemie en de klimaatgerelateerde crises, zullen we via onze lokale aanwezigheid nog beter in staat zijn om nauw met onze klanten samen te werken. We zullen hen assisteren om hun strategische en zakelijke objectieven wereldwijd te realiseren, zowel wat betreft de nieuwe als de bestaande uitdagingen.”

De meeste grote strategische advieskantoren in het landschap zijn reeds langer actief op de Belgische adviesmarkt, zoals McKinsey & Company, Boston Consulting Group, Bain & Company en Roland Berger. Meer recent zijn daar ook Corporate Value Assocates en Strategy& bijgekomen.