Grant Thornton breidt Sustainability-praktijk uit met overnames

13 mei 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Grant Thornton heeft in ons land twee duurzaamheidsadviesbureaus overgenomen: Avance Impact en Wolfs Company.

“Ondernemers worden meer en meer verplicht om met hun bedrijfsvoering bij te dragen aan Europese klimaatdoelstellingen en het bestrijden van ongelijkheid. Nu we ons voorbereiden op meer aandacht voor duurzaamheid en ESG, zijn we verheugd om Avance Impact en Wolfs Company te verwelkomen”, zegt Marcel Welsink, bestuursvoorzitter van Grant Thornton.

Met de dubbele deal, die voortbouwt op de overname van Sinzer, groeit de Grant Thornton-praktijk gericht op duurzaamheid en ESG naar meer dan 40 consultants.

Grant Thornton breidt Sustainability-praktijk uit met overnames

Avance Impact is een onderzoeks-, consulting- en trainingsbureau dat bedrijven helpt met het meten en verbeteren van hun ESG-impact. Onder de klantenkring van het in 2002 opgerichte bureau bevinden zich onder meer impact funds, non-profits, organisaties met een impactmissie en overheidsbedrijven. Voorbeelden zijn VluchtelingenWerk Nederland, Tony’s Chocolonely, OranjeFonds en diverse ministeries.

Het dienstenaanbod van het bureau is vooral gecentreerd rondom het helpen van bedrijven bij het ontwikkelen van een impactstrategie, het meten van de impact van duurzaamheidsinspanningen, het opleveren van projecten en zorgdragen voor verandermanagement.

Ook helpt het bureau overheidsklanten bij het ontwikkelen en uitvoeren van impact-gerelateerde subsidieregelingen. Tot slot biedt Advance Impact vanuit zijn eigen Academy (gecertificeerde) trainingen voor impact managers en voor leiders met duurzaamheid in hun portefeuille.

Het kleinere Wolfs Company verricht economisch onderzoek rondom milieu-impact. Het in 2001 opgerichte bureau staat bekend om zijn uitgebreide modellen en scenario’s, die het inzet voor het beoordelen van duurzame businesscases. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd op het gebied van biodiversiteit en natuurbehoud. Wolfs Company werkt zowel voor publieke als private opdrachtgevers.

Welsink: “Het ondersteunen van organisaties in de transitie naar een meer duurzame en inclusieve economie en maatschappij vraagt om zowel brede als diepe expertise. Deze overnames stellen ons in staat het team en onze dienstverlening verder op te schalen.”

Als onderdeel van de deal worden de directeurs/eigenaren van Avance Impact (Edith Kroese en Jacoline Plomp) en Wolfs Company (Esther Wolfs) partner binnen Grant Thorntons Sustainability-praktijk.

Emma Verheijke, een partner in Grant Thorntons Sustainability praktijk, geeft aan: “Door onze ervaring te bundelen, kunnen we een end-to-end aanbod bieden. Van strategie en purpose en het meten van impact, het rapporteren van en verantwoording afleggen over sociale en economische milieuaspecten, tot het realiseren van verandering.”

Met de groeiende aandacht voor duurzaamheidsadvies neemt ook het aantal overnames in het segment toe. Zo nam Accenture dit jaar drie duurzaamheidsadviesbureaus over in het VK, België en Duitsland, en versterkte McKinsey vorig jaar zijn duurzaamheidscapaciteiten door middel van een drietal deals. Ook de Big Four-kantoren hebben de afgelopen periode verschillende transacties gesloten.