Marcel Welsink volgt Frank Ponsioen op als Grant Thornton-topman

28 juni 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Grant Thornton heeft een nieuw bestuursvoorzitter. De 57-jarige Marcel Welsink volgt Frank Ponsioen op, die zeven jaar aan het roer stond. 

Welsink zit al sinds 2012 in het bestuur van het accountants- en advieskantoor. De Grant Thornton-veteraan is al sinds 1985 werkzaam in de controle-praktijk van het bureau, en is binnen het bestuur verantwoordelijk voor de aandachtsgebieden finance, digitalisering en risk en compliance. 

Vanaf volgende week maandag geeft hij leiding aan de circa 500 professionals van Grant Thornton. Zij leveren diensten op het gebied van assurance, accountancy, belastingen, consultancy en financiële adviesvraagstukken, vanuit tien kantoren door het land.

Marcel Welsink - Grant Thornton

In het afgelopen boekjaar realiseerde het kantoor een omzet van meer dan €53 miljoen. Wereldwijd zijn de 100+ ‘member firms’ van Grant Thornton goed voor een omzet van rond de $5,5 miljard. 

Gevraagd naar zijn speerpunten voor de komende periode vertelt Welsink zich te richten op “innovatie, duurzaamheid en technologie, zowel ten behoeve van onze klanten als onze eigen organisatie.”

De nieuwe topman zal hierbij nauw samenwerken met Sebo Havinga, die sinds begin 2016 een zetel heeft in het bestuur, en Bart Jonker, die meer dan twee decennia werkzaam is voor de internationale adviesorganisatie. Jonker: “Ik wens je veel succes in je nieuwe rol en ik ben er trots op deel te zijn van je team samen met Sebo.” 

Op sociale zakennetwerk LinkedIn krijgt Welsink inmiddels volop likes en felicitaties van collega’s en relaties. Zo wensen collega-partners Dirk Beunen (Accountancy) en Bob van Der Steen (Tax) hem success in zijn nieuwe rol, en kan hij ook rekenen op de felicities van onder meer senior professionals bij concurrenten Acconavm en Greyt.

Wat vertrekkend topman Frank Ponsioen gaat doen is op het moment van schrijven niet bekend. Hij is sinds de start van zijn loopbaan in 1980 actief in de accountancy- en advieswereld.

Per 1 juli heeft Grant Thornton ook drie nieuwe partners benoemd: Margreet Ligthart-Overweel, Alex Ruigendijk en Jan Ruigendijk