Drie nieuwe partners voor Grant Thornton Nederland

04 juni 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accountants- en adviesorganisatie Grant Thornton heeft per 1 juli drie nieuwe partners aan het leiderschap in Nederland toegevoegd.

De 47-jarige Jan Ruigendijk is aangesteld als partner binnen de accountancypraktijk op de vestiging Gouda. Hij is afkomstig van mid-market concurrent Baker Tilly, waar hij de afgelopen tien jaar heeft gewerkt als partner. Ruigendijk heeft in zijn carrière ruime ervaring opgedaan binnen het vak bij zowel kleine als grote organisaties in binnen- en buitenland, met als specifiek aandachtsgebied het mkb, familiebedrijven en technologie-startups. 

Eerder in zijn loopbaan was Ruigendijk meer dan vijftien jaar actief bij het familiekantoor Ruigendijk Accountants en Adviseurs, dat in 2008 werd overgenomen door Baker Tilly. Binnen Grant Thornton zal Ruigendijk zich nu focussen op het verder uitbouwen van het kantoor in Gouda.

Ook Margreet Ligthart-Overweel (45) heeft de stap naar Baker Tilly gemaakt. Ze brengt zo’n twintig jaar aan ervaring in het audit- en accountancylandschap met zich mee. Eerder werkte ze onder meer voor Verstegen accountants en adviseurs, Deloitte en EY. Gedurende haar loopbaan heeft Ligthart-Overweel daarbij ruime ervaring opgedaan in de zorgsector, waaronder bij zorginstellingen, jeugdhulpverlening en welzijn.

Alex Ruigendijk, Margreet Ligthart en Alex Ruigendijk - Partners bij Grant Thornton

Ligthart-Overweel heeft ervaring opgedaan als controlerend accountant, controller en financieel adviseur bij ziekenhuizen, kleine klinische zorgverleners, thuis- en jeugdzorginstellingen, verpleeg- en verzorgingshuizen, geestelijke gezondheidszorginstellingen, gehandicapteninstellingen en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In haar nieuwe rol bij Grant Thornton gaat ze zich samen met de sectorgroep Healthcare focussen op het onderhouden en verder uitbouwen van de zorgdivisie in de auditpraktijk.

De jongste van de drie nieuwe partners, de 43-jarige Alex Ruigendijk startte zijn carrière bij PwC. Na ruim vier jaar maakte hij de overstap naar Ruigendijk Accountants en Adviseurs, waarna hij in 2008 meeverhuisde naar Baker Tilly. Daar werd hij in 2013 benoemd tot partner. Binnen Grant Thornton zal Ruigendijk werken binnen de controlepraktijk, met een speciale focus op familiebedrijven. Hij zal zich vestigen op het Grant Thornton-kantoor in Alphen aan den Rijn.

De komst van de drie nieuwe partners in de Accountancy-praktijk van Grant Thornton, volgt zes maanden na de benoeming van drie andere partners binnen de Advisory-tak van het accountancy- en advieskantoor – zij werden toegevoegd aan het team als gevolg van de overname van adviesbureaus Milana en Sinzer.

Grant Thornton heeft in Nederland een omzet van meer dan €53 miljoen. Wereldwijd boekt het netwerk een omzet van $5,5 miljard.