Grant Thornton Advisory lijft adviesbureaus Milana en Sinzer in

03 januari 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Grant Thornton heeft twee adviesbureaus ingelijfd: Milana en Sinzer. Met de overnames voegt het accountancy- en advieskantoor 30 professionals toe aan zijn consultancytak.

Milana

Het in 2008 opgerichte Milana is een cybersecurity-consultancybureau gevestigd in Kwadijk, Noord Holland. Het bureau biedt diensten aan op het gebied van informatieveiligheid, IT-wet- en regelgeving (bijvoorbeeld AVG) en privacy, waarmee het klanten helpt om de interne bedrijfsvoering beter te beschermen tegen datalekken en cyberaanvallen. Het bureau levert ook ethical hacking-diensten en security-trainingen om het kennisniveau rond ICT-beveiliging te verhogen. 

Milana telt 20 professionals – alle medewerkers maken de overstap naar de accountancy- en adviesorganisatie. Directeur-eigenaar van Milana – Migiel de Wit-Beets – is per 1 januari toegetreden tot de maatschap van Grant Thornton. 

“Onze consultants zijn stuk voor stuk gecertificeerd op een diversiteit aan vakgebieden, of dit nu privacy, audit, informatiebeveiliging, projectmanagement, test of beheer gerelateerd is”, zegt de Wit-Beets over de waardepropositie van Milana. “Van strategisch tot operationeel niveau, onze consultants kennen het klappen van de zweep. En verder, we werken autonoom en hebben geen vaste leveranciers waaraan wij verbonden zijn, dit zorgt ervoor dat wij objectief en integer onze rol kunnen vervullen.”

Ook Grant Thornton-bestuurslid Sebo Havinga reageert verheugd op de deal: “Met de overname van Milana zijn we nog beter in staat om onze klanten bewust te maken over het belang van informatieveiligheid en te zorgen dat ze passende maatregelen nemen.” Grant Thornton lijft Milana en Sinzer in

Sinzer

De tweede overname, die van het in Amsterdam gevestigde Sinzer, versterkt Grant Thornton Advisory met tien professionals. Sinzer bestaat sinds 2008 en begon oorspronkelijk als een leverancier van een online tool voor maatschappelijke impact (de ‘social e-valuator’), gebaseerd op de SROI methodologie (Social Return on Investment). Vandaag de dag is Sinzer een adviesbureau: de consultants van het boetiek bureau helpen bedrijven, goede doelen, investeerders en fondsen bij strategieontwikkeling waarmee zij hun maatschappelijke impact kunnen meten, rapporteren en verbeteren. 

Zo heeft Sinzer in opdracht van Women Inc. een effectenanalyse uitgevoerd op de alliantie Gender & Gezondheid, een vijfjarige interdisciplinaire samenwerking die werd ondersteund door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het doel van de alliantie was om meer aandacht te vragen voor gender-aspecten in de gezondheidszorg. Voor Europeana Foundation, een instituut voor digitaal cultureel erfgoed in Europa, werd een aanpak ontwikkeld waarmee de maatschappelijke impact van (digitaal) cultureel erfgoed en cultuur beter zichtbaar kan worden gemaakt. 

En voor participatiemaatschappij Hivos werd een blauwdruk ontwikkeld waarmee het zijn investeringsportfolio beter kan laten aansluiten op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Hivos investeert onder meer in the ‘missing middle’ in Zuidelijk Afrika – beoogt wordt dat de investeringen zowel financieel rendement opleveren als impact op mens en milieu.

Havinga: “De markt eist dat organisaties hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en de impact die zij hebben op mens en milieu meetbaar en transparant maken. Met de overname van Sinzer halen we zowel tools als consultants in huis om onze klanten te helpen hun maatschappelijke impact te managen.”

De twee voormalig eigenaren van Sinzer – Marlon van Dijk en Emma Verheijke – zijn beiden benoemd tot partner bij Grant Thornton. Verheijke over de integratie met het veel grotere Grant Thornton (450 professionals): “Het bundelen van onze krachten is een fantastische kans om het belang van het managen van impact op mensen en milieu breder te verspreiden en te stimuleren dat een ‘impact boekhouding’ normaal wordt voor ieder type organisatie.” Van Dijk voegt toe: “Het is een bevestiging dat maatschappelijke impact geen hype is maar here to stay, een enorme kroon op ons werk van de afgelopen tien jaar en het moment om dit thema vanuit Grant Thornton verder te professionaliseren.”

Havinga sluit af, “Met deze overnames slaat Grant Thornton een grote slag rondom advisering. En kunnen we nog meer toegevoegde waarde leveren in het mkb en mid corporate segment binnen de drie thema’s waarop wij ons strategisch richten: technologie, digital en duurzaamheid.”

Gerelateerd: Grant Thornton neemt financieel adviesbureau ConQuaestor over.