Deloitte tien jaar lang officiële partner van de Olympische Spelen

14 april 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft Deloitte aangesteld als consulting- en transformatiepartner voor de aankomende vijf edities van het wereldwijde sportfestijn.

In 1985 zette het IOC het zogeheten ‘The Olympic Partners’ (TOP)-programma op. Dit programma geldt als het hoogste Olympische partnership en wijst categorie-exclusieve marketingrechten met betrekking tot de Zomer- Winter- en Jeugd-Olympische Spelen toe aan een selecte groep van wereldwijde partnerorganisaties.

Deze partners vormen het fundament achter de organisatie van de Olympische Spelen. In aanloop naar en gedurende het event ondersteunen zij de atleten uit meer dan 200 landen bij hun deelname aan ’s werelds meest prestigieuze sportevenement.

Deloitte tien jaar lang officiële partner van de Olympische Spelen

Een van de nieuwste deelnemers aan het Olympische partnerprogramma is Deloitte. Het accountants- en advieskantoor zal zijn expertise inzetten om het IOC te helpen met vraagstukken met betrekking tot strategie, corporate governance, duurzaamheid, diversiteit, gelijkheid en inclusie en het ondersteunen van atleten.

Als gevolg van de deal is Deloitte benoemd tot een ‘Worldwide Olympic Partner’ voor de aankomende vijf edities van de Olympische Spelen – zowel de Zomer- als Winterspelen – tot aan 2032. Deloitte zal zijn expertise in management en business consulting inbrengen om IOC’s digitale ecosysteem de komende jaren te verbeteren en te beveiligen.

De samenwerking heeft betrekking op de spelen in Parijs in 2024, in Milaan en Cortina d’Ampezzo in 2026, Los Angeles in 2028, de Olympische en Paralympische Spelen in 2030 (locatie nog niet bekend) en Brisbane in 2032.

Het advieskantoor zal zijn digitale expertise aanwenden om advies te verlenen op gebieden als het personaliseren van de fan-ervaring en het verbeteren van digitale diensten, het verbinden van fans over de hele wereld en het versterken van het imago van de Olympische Spelen tussen de verschillende edities.Punit Renjen and Thomas Bach

“We zijn blij met Deloitte te mogen samenwerken en verheugd over de kansen die het partnership biedt voor de gehele Olympische beweging”, laat IOC-president Thomas Bach weten. “Deloitte’s initiatieven voor het aanjagen van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN liggen in lijn met de filosofie van het IOC gericht op verandering en transformaties, zoals opgesteld in de strategische Agenda 2020+5 van het IOC.”

Het is de eerste keer dat Deloitte op deze schaal samenwerkt met het IOC. Wel waren er al verbintenissen met nationale Olympische comités zoals in de VS, Canada, Ierland en Duitsland. In Nederland is Deloitte partner van de Hockeybond en de aanstaande Invictus Games in Den Haag.

Deloitte schaart zich in IOC’s lijst van wereldwijde partners naast een andere zakelijke dienstverlener. Atos heeft bij diverse Olympische Spelen cloud- en technologiediensten geleverd.