Alba Colitti start als ERP-expert bij BearingPoint

28 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Eind vorig jaar is Alba Colitti als Senior Manager gestart bij BearingPoint. Ze vertelt over de keuze voor het internationale adviesbureau en waarom ze daarvoor geen beter moment had kunnen kiezen.

“Het klikte eigenlijk meteen, vanaf het eerste sollicitatiegesprek”, blikt Alba terug. “Mijn toekomstige collega’s vertelden over de mensgerichte aanpak van BearingPoint, die ervoor zorgt dat de transformatie bij de klant in beweging komt én blijft. Ook legden ze uit dat onze adviseurs sterk zijn in de vertaalslag van strategie naar realisatie. Dat klonk me als muziek in de oren.”

De match tussen BearingPoint en Alba was dan ook snel gemaakt. Het bureau was op zoek naar (senior) ERP-implementatieconsultants en Alba was op zoek naar een consultingfirma om haar ERP-kennis in te zetten.

Alba Colitti, BearingPoint

“In mijn vorige functie werkte ik bij het Regional Delivery Center van Cargill, in de EMEA PMO. Ons team was eigenaar van de roadmap en realiseerde grootschalige, complexe implementaties voor alle divisies. De introductie van de nieuwe ERP-oplossing ging vaak gepaard met een MES-implementatie bij productie, dus er stond veel op het spel bij elke go live.”

De PMO beheerde een stevige portfolio in een multinational met meerdere ERP’s en Alba voelde zich daar als een vis in het water. “Ik stapte destijds over vanuit PA Consulting Group, waar ik voornamelijk ERP-gerelateerde opdrachten deed. De kennis en ervaring opgedaan bij PA Consulting kon ik bij Cargill optimaal toepassen.”

Met haar start bij BearingPoint zet Alba weer de volgende stap in haar ontwikkeling binnen het vakgebied. “Ook hier blijft mijn focus ERP-transformaties, en dan met name voor IFS-oplossingen”, legt ze uit.

BearingPoint en IFS hebben een langdurig partnerschap. Vorig jaar nog werd BearingPoint door IFS uitgeroepen tot Growth Partner of the Year. Onlangs is besloten zelfs verder te gaan dan een partnership en de joint venture Arcwide op te richten. Alba ziet Arcwide als “het begin van een periode van sterke groei en unieke mogelijkheden” die haar overstap naar BearingPoint nog mooier maakt.

“Bij de keuze van elke nieuwe stap in mijn carrière staat afwisseling centraal”, zo geeft ze aan. “Na een periode van consulting volgt een periode in dienst bij een bedrijf. Het is een bewuste keuze om de beste kanten van beide werelden in mijn werkleven toe te kunnen passen: enerzijds de nieuwste ontwikkelingen volgen en steeds korte trajecten doen, anderzijds het belang van continuïteit en voor de lange termijn zaaien.”

Alba vindt het een verrijking om beide dimensies goed te kennen – de dagelijkse interactie met mensen ‘aan de andere kant van de tafel’ wordt daardoor een stuk makkelijker.

“Met BearingPoint heb ik opnieuw de switch naar het adviesbureau kunnen maken die ik na mijn periode bij Cargill zocht, in combinatie met een rol gericht op ERP-initiatieven. De timing had echt niet beter gekund en ik kijk ernaar uit met Arcwide veel prachtige opdrachten bij onze klanten te doen.”