Raymond Renken start als managing consultant bij Berenschot

29 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Berenschot heeft zijn adviesgroep Toekomst van Werk en Organisaties versterkt met Raymond Renken. Hij maakt de overstap vanuit subsidiespecialist PNO Consultants, waar hij meer dan dertien jaar werkte.

Renkens expertise ligt daar waar technologie en publiek gebruik samenkomen. Afgestudeerd als biomedisch ingenieur aan de TU Eindhoven beschikt hij over een wetenschappelijke achtergrond in werktuigbouwkunde, elektrotechniek en chemie. In zijn werk als consultant gaat zijn interesse uit naar innovatieve projecten op het snijvlak van technologie, business development en maatschappelijke waarde.

In de zomer van 2008 startte Renken bij PNO Consultants, waar hij zich specialiseerde in subsidieadvies voor de life sciences- en hightechindustrie. Als zodanig werkte hij aan een grote verscheidenheid van innovatieprojecten. Hij heeft veel ervaring in het initiëren en faciliteren van publiek gefinancierde projecten, gericht op (internationale) technologische innovaties, expansie van internationale bedrijven en bedrijfsinvesteringen.

Raymond Renken start als managing consultant bij Berenschot

Daarmee sluit zijn expertise en ervaring goed aan op de missie van Berenschots adviesgroep Toekomst van werk en organisaties, zo legt Sanne van den Bosch uit, de managing director van het 60-koppige team.

“De adviesgroep Toekomst van Werk en Organisaties richt zich op het transformeren van organisaties en het ontwikkelen van mensen. We adviseren daarbij niet alleen individuele organisaties, maar we helpen organisaties ook bij het bouwen van competitieve netwerken waarin met technologische innovatie voorsprong wordt gecreëerd in een bepaalde sector of markt”, aldus Van den Bosch.

“Het snel kunnen inspelen op veranderingen is cruciaal om als organisatie te overleven of om blijvende maatschappelijke waarde te kunnen creëren. Bijna alle leiders die ik spreek stellen zichzelf de vraag hoe zij wendbaarheid kunnen organiseren en hoe zij het verander- en innovatievermogen van hun organisatie kunnen vergroten, waarbij digitalisering, duurzaamheid en de tekorten op de arbeidsmarkt belangrijke drivers van verandering zijn.”

Renken is vol enthousiasme begonnen in zijn nieuwe functie van managing consultant. “Vanuit Berenschot maak ik graag inhoudelijk, complexe zaken inzichtelijk en begrijpelijk voor een breder publiek”, licht hij zijn rol toe. “Hierbij richt ik me met name op hightechsystemen, de life science en hoe je van innovaties naar inzetbare producten kan komen.”