Sanne van den Bosch en Ime Hüsken over werken bij Berenschot

29 november 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Sanne van den Bosch en Ime Hüsken zetten zich beiden in voor de adviesgroep Toekomst van Werk en Organisaties bij Berenschot. Ze vertellen hoe het is om voor de praktijk te werken.

Het team van de Toekomst van Werk en Organisaties (TWO)-praktijk van Berenschot helpt klanten bij het definiëren van de blauwdruk voor de toekomstige manier van werken en het inrichten van HR-processen. TWO werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers, van gemeenten en zorginstellingen tot klanten in de maakindustrie en zakelijke dienstverlening.

Als managing director geeft Sanne van den Bosch sinds de zomer van 2020 leiding aan de 60-koppige adviesgroep, die zich richt op transformaties van organisaties en de ontwikkeling van mensen. “Vanuit expertise op het terrein van strategieontwikkeling en -implementatie, organisatie-inrichting, operational excellence, change, leiderschaps- en teamontwikkeling en strategisch HRM”, legt Van den Bosch uit.
Sanne van den Bosch en Ime Husken - Berenschot

Eerder in haar loopbaan werkte Van den Bosch als HR-adviseur in het Erasmus MC. In 2008 startte ze bij Berenschot, toen als senior consultant strategische HRM. De TWO-managing director vertelt waarom ze destijds voor Berenschot koos: “Berenschot had en heeft heel veel ervaring in HR, en als adviesbureau ook echt een reputatie opgebouwd als het gaat om HR-dienstverlening. Dat trok me enorm…Ik voel me hier, dertien jaar later, nog steeds thuis!”

Groeimogelijkheden

Ze is erg te spreken over de groeimogelijkheden bij het organisatieadviesbureau en de begeleiding die ze de afgelopen jaren bij haar persoonlijke ontwikkeling heeft ervaren. “Ik heb de juiste kansen gekregen van leidinggevenden en ook heel veel kunnen leren tijdens de verschillende ontwikkelprogramma’s van Berenschot. Ook directe collega’s hebben me altijd gesteund in mijn ontwikkeling. Natuurlijk moet je kansen ook grijpen, maar de mogelijkheden waren er zeker.” 

Van den Bosch heeft moeite één specifiek project aan te wijzen waar ze met veel plezier aan terugdenkt. “Dat waren er heel veel! In de projecten die mij aanspreken wordt een duidelijke koppeling gelegd tussen strategie en organisatie-inrichting en wat dit vraagt van leiderschap en gedrag. Bij veel opdrachtgevers voor wie ik heb gewerkt loop ik al lang rond, en ook dat maakt opdrachten leuk. Je ziet organisaties enorme ontwikkelingen doormaken.”

Met dertien jaar achter de rug is ze in ieder geval nog lang niet klaar bij Berenschot. “Ik zou het heel mooi vinden als we als adviesgroep nog meer brede, integrale vraagstukken kunnen oppakken. Waarin we de verschillende expertises met elkaar verbinden en de klant vanuit één Berenschot op weg helpen met zijn vraagstukken. Een mooi punt om naartoe te werken!”

Samenwerking

Ime Husken sloot zich in 2016 als Consultant Organizational Design aan bij Berenschot. Sinds de zomer van 2020 is ook hij werkzaam voor TWO. Als managing consultant is hij actief als Teamlead van de groep ‘Inrichting van Organisaties’. In deze rol helpt hij klanten met vraagstukken op het vlak van (her)structurering, organisatieontwerp en -verandering.

Hij vertelt hoe samenwerking binnen Berenschot centraal staat: “We benaderen de klantvraag vanuit meerdere invalshoeken. Onze toegevoegde waarde zit wat mij betreft dan ook in het oplossen van complexe vraagstukken. Doordat verschillende disciplines in onze adviesgroep samenkomen, van strategie tot leiderschapsontwikkeling en optimalisatie, kunnen we de klant optimaal bedienen.”

Gevraagd waarom hij voor Berenschot en niet voor een concurrerend bureau koos, wijst hij onder meer op de goede werk-privébalans die het bureau biedt: “Berenschot heeft weliswaar de financiële drive om succesvol te zijn en gezond te blijven, maar we gaan daarin niet tot het uiterste. We willen als medewerkers ook gezond blijven, kennis en inhoud ontwikkelen en leuke dingen doen samen. De balans is goed, en dat maakt dat Berenschot goed bij me past.”

Tot slot roemt hij de prettige bedrijfscultuur: “De sfeer is informeel, bijna familiair. Er zijn korte lijnen en open deuren. We doen het echt samen en er is over de gehele linie een grote mate van gelijkgerichtheid. We werken richting dezelfde doelen. Samen mooie projecten uitvoeren en van elkaar leren, daar krijg ik energie van!”