Jurre van Gool over zijn overstap naar Summiteers

16 maart 2022 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

“Ik kijk er erg naar uit om onderdeel te worden van deze enthousiaste en ondernemende club consultants”, liet Jurre van Gool onlangs op LinkedIn weten. Hij maakte de stap naar Summiteers en voelt zich al helemaal thuis. Genoeg reden om een gesprek met hem aan te gaan.

Jurre van Gool neemt jarenlange ervaring mee op het gebied van analytics en datagedreven werken, “van het realiseren van dashboards, ontwikkelen van data pipelines en dataplatformen, tot aan organisatietransformaties voor de toepassing van analytics en datagedreven werken binnen grote organisaties”, vertelt hij.

“De laatste jaren focus ik mij steeds meer op de strategische en organisatorische kant van datagedreven werken. Het formuleren van een strategie is één ding, de organisatie op basis van die strategie in beweging krijgen is een tweede. Juist die zogenoemde ‘strategie-executie’ is enorm uitdagend en geeft me erg veel energie. En dat is precies hetgeen waar Summiteers zich op richt – een logische match dus.”

Jurre van Gool, Summiteers

En zo verruilde Jurre, vijf jaar na zijn start bij Deloitte, de zakelijke dienstverlener voor een nieuwe uitdaging bij Summiteers. Het adviesbureau uit Utrecht helpt klanten met het definiëren en realiseren van hun visie, strategie en organisatievraagstukken, om zo beweging en groei te realiseren.

Summiteers ziet steeds meer organisaties met strategie-executievraagstukken rondom analytics en datagedreven werken. Met het aantrekken van Jurre is Summiteers nog beter in staat deze klanten te helpen. 

Startupcultuur

Via een oud-collega was Jurre in contact gekomen met het bureau. “Hij nodigde me uit om op het kantoor van Summiteers bij te praten met een biertje. Tijdens dit bezoek viel het mij op hoe goed de sfeer in de groep is en dat de Summiteers echt een passie voor het adviesvak hebben.”

“Aangezien Summiteers altijd op zoek is naar ervaren adviseurs en er dus altijd vacatures open staan, besloten we snel na mijn bezoek om het gesprek aan te gaan”, vertelt Jurre. 

Afkomstig van een Big Four-kantoor was het wel even wennen, zo vertelt hij: “Deze ondernemende startupcultuur is voor mij nieuw. Het bevalt me echter goed! Ik heb echt het gevoel dat we met een leuke club consultants iets moois aan het neerzetten zijn.”

“Het gave is dat als je een goed idee hebt, je de vrijheid hebt om hier ook direct mee aan de slag te gaan. Zelfs na een paar weken kan ik al zeggen: we bouwen Summiteers echt sámen verder uit!”

Focus op gedrag

Ook de mensgerichte benadering van Summiteers spreekt Jurre erg aan. “Deze omgeving, met de expliciet mensgerichte propositie (focus op gedrag, naast proces en inhoud), is voor mij een logische plek om mijzelf verder te ontwikkelen als adviseur en als mens.”

“Concrete voorbeelden die mij opvallen zijn de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en de persoonlijke connectie met de opdrachtgevers. Dit maakt het mogelijk om gedrag bespreekbaar te maken en zo positief te veranderen.”

Vooruitkijkend laat Jurre weten dat hij bij Summiteers hoopt vanuit zijn ervaring te kunnen bijdragen aan de professionele en persoonlijke ontwikkeling van zijn collega’s, evenals van (de medewerkers van) de opdrachtgevers.

“Het ontwikkelen van gedrag is een belangrijk onderdeel van de visie van Summiteers op strategie-executie. Ik ben ervan overtuigd dat je alleen zo een blijvend resultaat kunt borgen”, besluit Jurre.

Net als Jurre ook enthousiast geworden? Summiteers is hard op zoek naar nieuwe collega’s – bekijk de open vacatures.