Ruth Prins start als managing consultant veiligheid bij Berenschot

17 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ruth Prins heeft zich als managing consultant veiligheid aangesloten bij Berenschot. Met de komst van de gepromoveerde bestuurskundige “verstevigt” Berenschot zijn positie op het gebied van veiligheid en crisismanagement.

“We hebben al een stevige club staan die met dit thema bezig is. Met de komst van Ruth kunnen we onze ambitie om uit te breiden naar sociale veiligheid waarmaken”, vertelt Floris Bannink, managing director Openbaar bestuur. “Ruth werkt op het snijvlak van wetenschap en praktijk en heeft jarenlange ervaring met veiligheidsvraagstukken.”

Na het afronden van twee masters op het gebied van openbaar bestuur promoveerde Prins aan de Erasmus Universiteit op een grootschalig onderzoek naar de wijze waarop Nederlandse burgemeesters veiligheidsproblemen aanpakken.

Ruth Prins, Berenschot

Vervolgens kreeg ze een aanstelling bij de Universiteit Leiden, waar ze zich specialiseerde in interdisciplinaire analyse van risico’s voor de veiligheid van gemeenten en inwoners. Ze richtte er de opleiding Security Studies op, Nederlands eerste universitaire bachelor in veiligheid.

De afgelopen twee jaar werkte Prins als strategisch adviseur veiligheid voor de gemeente Rotterdam, terwijl ze als research fellow en docent voor het Institute of Security and Global Affairs nog steeds verbonden is aan de Universiteit Leiden.

Als managing consultant veiligheid bij Berenschot adviseert Prins sinds begin dit jaar overheden en samenwerkingspartners over hoe om te gaan met strategische en beleidsmatige opgaven rondom veiligheid.

“Dat doe ik op basis van jarenlange ervaring met onderzoek naar en onderwijs in complexe veiligheidsvraagstukken, waaronder integraal veiligheidsbeleid, burgemeestersbevoegdheden, reorganisatie van het Nederlandse politiebestel en de bestuurlijke aanpak van ondermijnende criminaliteit”, vertelt Prins.

“Ik ben bedreven in interdisciplinaire analyse van uiteenlopende risico’s voor de veiligheid van gemeenten en inwoners. Mijn werkwijze kenmerkt zich door partijen te verbinden op de inhoud met een scherp oog voor de politieke, strategische en organisatieontwikkelingen die ertoe doen.”

Berenschot ziet in Prins dan ook een “mooie versterking van het team”, zo geeft Bannink tot slot aan. “We zijn blij dat ze voor ons gekozen heeft!”