LINKIT breidt low-codeportfolio uit met Mendix-diensten

01 maart 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IT-adviesbureau LINKIT heeft een Mendix-praktijk gelanceerd. Het vormt voor de Utrechtse dienstverlener de tweede uitbreiding binnen zijn low-codetechnologie-portfolio.

LINKIT is al jaren actief in de markt voor OutSystems, een platform dat organisaties helpt bij het versnellen van hun digitale transformatieontwikkeling. Sinds enige tijd speelde de wens om de portefeuille van low-codeoplossingen uit te breiden, zegt Daan de Groof, CEO IT & Innovation bij LINKIT.

“One size fits all, is niet waar wij in geloven”, aldus De Groof. “Elke klant en elke uitdaging is uniek en daar horen soms verschillende oplossingen en tools bij.”

LINKIT breidt low-code portfolio uit met Mendix diensten

Met Mendix haalt LINKIT wederom een gevestigde softwareleverancier aan boord. OutSystems en Mendix zijn volgens Gartners ‘Magic Quadrant’ beide leidende platforms voor low-codeoplossingen.

“Het is fantastisch om te zien welke enorme impact organisaties kunnen maken bij de adoptie van deze krachtige low-codeplatforms”, zegt De Groof. Door nu twee mogelijke oplossingen aan te bieden kan het bedrijf volgens de bestuurder “eerlijk en onafhankelijk advies” geven over oplossingen die “het beste bij de business passen”.

De nieuwe Mendix-praktijk stond al langer in de steigers en inmiddels heeft LINKIT de eerste klantprojecten succesvol afgerond. Momenteel helpt het bureau een van zijn klanten met het bouwen van “14 low-code applicaties en een overkoepelend Mendix-platform”, aldus De Groof.

Trekker van de tak is Bob van Heijster, een zogeheten MVP binnen het vak (expert, leider en evangelist op Mendix-gebied). Hij is volop bezig met het opbouwen van een team. Op de site van LINKIT staan verschillende Mendix-vacatures open.

Van Heijster over de aanpak van het bureau: “We hebben de kennis en kunde in huis om projecten totaal te ontzorgen. Met een combinatie van design thinking en agile softwareontwikkeling wordt een toolbox geboden om elk project tot een succes te maken. We geloven daarbij sterk in de autonomie van onze klanten. Klanten kunnen, als zij dat willen, zelf onderhoud plegen en kleine verbeteringen in de applicaties doorvoeren.”