LINKIT gaat internationaal met OutSystems-implementatiediensten

27 februari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De Outsystems praktijk van LINKIT  is hard aan het groeien. Inmiddels telt de praktijk twintig consultants en voeren de twee partijen projecten uit in Nederland, Duitsland, en sinds kort ook Scandinavië.

OutSystems is een aanbieder van software die ‘low code’-ontwikkeling mogelijk maakt. Softwareontwikkeling via low code biedt organisaties veel voordelen, ten opzichte van ‘traditioneel’ programmeren, zoals met .NET of Java.

Het belangrijkste voordeel is dat de visuele aard van low code betekent dat niet alleen IT’ers maar ook de business aan de slag kan gaan met het bouwen van applicaties. Hierdoor versnelt de oplevering van oplossingen, een niet te onderschatten onderscheidend voordeel in de snel veranderende en disruptieve markt van vandaag.

LINKIT gaat internationaal met OutSystems implementatiediensten

Hogere kwaliteit

Ook leidt low code-ontwikkeling volgens voorstanders tot een hogere kwaliteit van code. In plaats van het schrijven van vele regels foutgevoelige code onder elkaar, werken gebruikers – die bijvoorbeeld gebruik maken van OutSystems – op een visuele manier. Daarbij plakken ze voorgeprogrammeerde stukken code als visuele symbolen onder of naast elkaar. 

Deze voordelen leiden tot een toenemende vraag naar low code oplossingen. Volgens een schatting, was de markt voor low code platforms in 2018 zo’n $5 miljard waard. Tegen 2027 zal deze naar verwachting groeien naar een waarde van $170 miljard (op basis van de geschatte samengestelde jaarlijks groei (CAGR) van 42%).

OutSystems is een van de leidende aanbieders van low code platformen. Het bedrijf werd in 2001 opgericht in Portugal, en sindsdien telt het bedrijf, dat met het hoofdkantoor is gevestigd in de VS, meer dan 1.200 werknemers. OutSystems bedient vooraanstaande klanten als Ahold Delhaize, Daimler, Honda, ING, Intel, Randstad en Warner Bros.

In het spoor van OutSystems maken ook de implementatiepartners van de organisatie een sterke groei door. Een zo’n partner is LINKIT
, dat zijn dedicated team voor het platform heeft zien toenemen van 1 professional drie jaar geleden tot de huidige 25 werknemers. Aan het roer van de Outsystems praktijk staat Remco Dekkinga.

Steeds internationaler

Inmiddels is LINKIT volop actief in Duitsland. Zo hebben consultants van het bureau meerdere projecten uitgevoerd bij een advocatenkantoor, en is voor een partij in de zorgsector een app ontwikkeld voor het monitoren van de gezondheid van patiënten. Ook werkt Outsystems met technologie voor het bouwen van een app voor een hartritmemonitor. Andere klanten zitten vooral in de verpakkingsindustrie en transportsector.

Samen met OutSystems wordt momenteel de markt voor Scandinavië verkend. “Op het moment dat we bij een aantal klanten binnen zijn, zullen we kijken naar het openen van een kantoor”, geeft Dekkinga aan. “De uitbreiding naar Scandinavië is voor ons een mooie aanvulling. De werkcultuur lijkt erg op die van Nederland, waarbij snelle salestrajecten de norm zijn. We hopen in de regio snel te kunnen groeien.”

Op basis van zijn sterke trackrecord, mag LINKIT zich sinds september vorig jaar een Elite partner noemen. “In Duitsland, waar OutSystems pas net aan het opkomen is, zijn we zelfs de enige Elite partner”, besluit Dekkinga.