Arcadis versterkt waterexpertise met softwareplatform HydroNET

22 februari 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Arcadis heeft een meerderheidsbelang genomen in de softwarepraktijk HydroNET van watermanagementbedrijf HydroLogic.

“We zijn zeer verheugd met deze nieuwe stap”, zegt Arnold Lobbrecht, CEO van HydroLogic. “De samenwerking geeft ons slagkracht om HydroNET duurzaam verder te ontwikkelen. Daarbij hebben we nu veel meer impact met innovatieve oplossingen voor waterbeheerders bij het aanpakken van de klimaatuitdagingen.”

Lobbrecht richtte HydroLogic op in 2000. Enkele jaren later – in 2005 – werd een nieuwe onderdeel toegevoegd aan de organisatie: HydroNET. Deze tak van het bedrijf ontwikkelt sindsdien software waarmee beheerders hun watersystemen weer- en klimaatbestendig kunnen maken en houden.

Arcadis versterkt waterexpertise met softwareplatform HydroNETVan links naar rechts: Maarten Spijker, Robert de Kort, Harm Albert Zanting, Hanneke van Manen, Arnold Lobbrecht en Leanne Reichard.

De software van HydroNET is eveneens in staat om gigantische bergen aan weer- en klimaatdata via slimme algoritmen te vertalen naar toereikende informatie voor klanten. Dat zijn onder andere gemeenten, waterschappen, provincies en kennisinstellingen uit binnen- en buitenland. 

Het nieuwe samenwerkingsverband met Arcadis helpt HydroNET om zijn internationale expansie te versnellen. Andersom vergroot het ingenieurs- en adviesbureau door het meerderheidsbelang (70%) in HydroNET zijn wereldwijde digitale dienstenpakket, vertelt Harm Albert Zanting, bestuurder van Arcadis.

“Dit is een fantastische aanvulling op onze portfolio. Met deze samenwerking geven we een flinke impuls aan onze digitale ambities. Ik kijk erg uit naar de samenwerking en ik weet dat veel buitenlandse Arcadis-praktijken staan te popelen om HydroNET naar hun klanten te brengen.”

Taakverdeling

De komende tijd zal zowel HydroLogic als Arcadis de digitale diensten van HydroNET aan de man gaan brengen. Wel focussen beide organisatie zich daarbij op verschillende landen. Zo richt HydroLogic zich op Nederland en Zuid-Afrika – waar het momenteel al klanten heeft die HydroNET gebruiken.

De specialisten van Arcadis houden zich vooral bezig met de internationale ontwikkeling van HydroNET. Daarbij richten ze zich allereerst op de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, “waarna binnen afzienbare tijd andere landen zullen volgen”, vertelt Zanting.