Drie vragen aan drie recent gepromoveerde Valcon-consultants

21 februari 2022 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Meer dan 100 consultants hebben dit jaar promotie gemaakt tijdens de jaarlijkse promotieronde bij de Nederlandse tak van adviesbureau Valcon. Onder hen ook Corinne Barents, Murat Gökşen en Martine van Schouwenburg. Ze vertellen over hun consultancycarrière tot nu toe en hun ambities voor de toekomst.

Alle drie de consultants kwamen in 2019 aan boord bij Valcon. Corinne, zojuist gepromoveerd tot associate partner, werkt als change consultant voor een grote Nederlandse retailer. Daarnaast is ze propositie lead voor Learning & Knowledge Management binnen Valcon. 

Murat vervult momenteel de rol van Pega software developer bij een overheidsinstantie en heeft promotie gemaakt tot Principal. Ook Martine werkt op het moment voor de overheid, waar ze de schakel is tussen de klant en stakeholders aan de ene kant en dataspecialisten aan de andere kant. Martine is gepromoveerd tot manager. 

Corinne Barents, Murat Gökşen en Martine van Schouwenburg

Wat waren de hoogtepunten van het afgelopen jaar?

“Promotie krijg je niet zomaar, maar is een optelsom van verschillende hoogtepunten”, legt Corinne uit. “Er wordt niet alleen gekeken naar je prestaties op projecten, maar ook naar je bijdrage intern: zet jij je in voor de ontwikkeling van Valcon en ondersteun jij je collega’s.”

Zo heeft Corinne zich bijvoorbeeld ingezet als change lead bij een project voor de uitrol van een nieuwe strategie en meegewerkt aan het organiseren van verschillende Women@Valcon-events.

Martine beviel vorig jaar van haar derde kind. Bij Valcon heeft ze zich vervolgens volledig gefocust op het stakeholder- en projectmanagement van een technologiemigratie, waarbij een bestaand dataproduct wordt vervangen door open sourcecode. “Mijn doel van het afgelopen jaar was om complexere projecten met een groot stakeholderveld te begeleiden en dat heb ik behaald.” 

Ook Murat heeft veel ervaring opgedaan en hard gewerkt in het afgelopen jaar: “Door middel van werkend leren heb ik mij kunnen specialiseren in bepaalde Pega-onderdelen. Zo heb ik bijvoorbeeld een autorisatiemodel gebouwd, inclusief de front-end UI met behulp van Pega en CSS.” 

Wat zijn je doelen voor komend jaar?

Ontwikkeling staat niet alleen centraal bij Valcon, maar is ook belangrijk voor deze drie consultants. Zo wil Martine haar huidige project eerst succesvol afronden en daarna ervaring opdoen bij een andere klant met een ander soort stakeholderveld. “Ik zou graag willen bijdragen aan een maatschappelijk doel, bijvoorbeeld in de medische sector of door mensen te helpen hun werk leuker en minder repetitief te maken.”

Murat wil zichzelf op technisch vlak verbeteren: “Mijn doel is om de Lead System Architect Pega-certificering te behalen. Dit is een flinke uitdaging, want de certificering bestaat uit meerdere onderdelen. Door een opleidingsplan op te stellen en zelfstudie te doen moet dit lukken aankomend jaar.” Daarnaast wil hij zijn coaching skills ontwikkelen, die belangrijk zijn voor zijn rol als mentor. 

Corinne wil niet alleen meehelpen aan de groei van learning & knowledge management binnen Valcon, maar ziet ook nieuwe kansen door de internationale uitbreiding van Valcon. “Ik hoop op nog meer synergie en samenwerking, ook door het gezamenlijk oppakken van internationale projecten.”

Heb je nog tips voor anderen die door willen groeien in hun consultancycarrière?

De kernboodschap vanuit de drie consultants is: doe iets waar je plezier in hebt en energie uithaalt. “Kijk vanuit daar hoe je anderen kan helpen en kan bijdragen op vlakken die jou energie geven”, benadrukt Corinne.

“Hard werken en schouders eronder” wordt volgens Murat altijd beloond, zeker als je iets doet waar je passie ligt. “Om deze passie te vinden, moet je soms risico nemen en nieuwe dingen uitproberen.” 

Martine voegt toe dat ontspannen en een goede werk-privébalans net zo belangrijk zijn voor succes. “Het is natuurlijk geweldig als hard werken beloond wordt met een promotie, maar het is wel belangrijk dat het idee van ‘promotie moeten maken’ niet de overhand krijgt.” Volgens Corinne is intrinsieke motivatie de beste motivatie om stappen vooruit te zetten. 

Ondanks hun verschillende achtergronden en rollen binnen Valcon hebben de drie consultants één gemeenschappelijke deler: ze hebben zich de afgelopen jaren succesvol ontwikkeld en een waardevolle bijdrage geleverd aan Valcon en zijn klanten.